turn-key project Bosman Van Zaal

Nieuwbouw Klaas Schouten BV feestelijk geopend

Tholen - Afgelopen zaterdag proostten de familie Schouten, Bosman Van Zaal en een grote groep relaties en belangstellenden op de nieuwe high-tech tulpenkas. Tegelijkertijd bestaat de kwekerij 25 jaar, meer dan genoeg reden dus voor een feestje.

De nieuwe Venlokas is inmiddels twee maanden in gebruik, de eerste tulpen rolden eind december van de band en wanneer in mei de zomerstop aanbreekt zijn er twee keer meer stelen geoogst dan het jaar ervoor. Bosman Van Zaal nam de renovatie van de bestaande oude kas en de bouw van de nieuwe voor zijn rekening, als ook het geheel aan interieur en technische faciliteiten.

“En dat maakt dit tot een bijzonder project”, vertelt Erik Vermeijden, die namens de bouwer het gehele voortraject begeleidde. “We hebben de boel van A tot Z geëngineerd en geïnstalleerd. Dat doen we in het buitenland, waar je vaak te maken hebt met grote investeerders en multinationals, wel vaker. Die willen graag een partij in de hand nemen die verstand heeft van tuinbouw en die dan alles kan doen. Maar in Nederland gebeurt dat nog maar nauwelijks. Hier kennen de telers de weg en nemen ze voor alle onderdelen een aparte specialist in de arm.”

Het feit dat hier de nieuwste technische systemen geïntegreerd zijn, inclusief luchtbehandelingskasten, containertransportsysteem, ISAL-aansturingssoftware en uiteraard verwarming en schermen; dat oudbouw en nieuwbouw gecombineerd zijn; en dat het geheel is uitgevoerd in twee teeltlagen, maakt het bovendien tot een project om trots op te zijn. “Plaats je ergens de lift, dan moet je kijken dat je niet in de knoei komt met je luchtslangen, verwarming of bedrading. Je moet alle technieken met elkaar laten communiceren en omdat de automatiseringsgraad hoog is, zijn er altijd nog wel wat leermomentjes. Maar grosso modo werkt het allemaal uitstekend.”

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4  
1432 DG Aalsmeer
The Netherlands
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

 

Klaas Schouten BV
Veenakkers 13, 1619 PM Andijk
T: 0228 - 597 242
E: info@klaasschoutenbv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven