Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biotalys en Chrysal gaan samen potentieel bio-fungicide in siergewassen onderzoeken

Biotalys NV, een snelgroeiend voedsel- en gewasbeschermingsbedrijf dat een nieuwe generatie gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelt op basis van eiwitten, gaat een samenwerking aan met Chrysal om bloemen te beschermen tegen schimmelziekten om ze zo langer mooi te houden. De studie wordt uitgevoerd bij Chrysal in Nederland en heeft een focus op schimmelbescherming voor snijbloemen na de oogst. 

Patrice Sellès, CEO van Biotalys: “Het doel van deze samenwerking is om het potentieel van onze biofungicide voor snijbloemen te onderzoeken. Als het succesvol is, levert dit het bewijs voor de potentie en een brede toepasbaarheid van ons biocontrols-platform, inclusief het gebruik ervan in bloemen. 

Peter Vriends, CEO van Chrysal: “Nieuwe technologieën, zoals ontwikkeld door Biotalys, sluiten perfect aan op de behoefte van onze klanten en de groeiende wens van consumenten om te genieten van bloemen die met respect voor onze planeet worden gekweekt. We kijken ernaar uit om samen te werken en nieuwe hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor onze eindgebruikers in de sector."

Klik hier voor meer informatie over deze samenwerking.

Publicatiedatum: