Anthura wint International Grower of the Year Award 2020

Tholen - Anthura mag zich dit jaar de International Grower of the Year 2020 noemen. Traditiegetrouw reikte de Association of Horticultural Producers (AIPH) op de IPM Essen de prijs uit aan die producent, die volgens de jury de sierteelt internationaal het best op de kaart zet.

Wij waren uiteraard van de partij en maakten er een uitgebreide fotoreportage

Anthura kreeg de ‘Gold Rose’ award uit handen van de directeur van Royal FloraHolland CEO, Steven van Schilfgaarde. Daarnaast ging ook het goud in de categorie 'Young Plants' naar Anthura, en pakte het nog een derde gouden plak in de categorie 'Sustainability'.

 

Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, samen met Tim Briercliffe, president AIPH

Gundula Wagner en Fulco Spithoven van Benary

Vivianne de Bruin en Erwin Giezen van MNP Flowers
Peter Bakker, Plantion, en Gijs Kok en Yme Plasma van Royal FloraHolland

Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, samen met Tim Briercliffe, president AIPH; Gundula Wagner en Fulco Spithoven van Benary; het team van LVG uit Zuid Afrika; en Vivianne de Bruin en Erwin Giezen van MNP Flowers

De prijs werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. De jury bestond uit zes "internationally renowned horticulture experts" en werd voorgezeten door AIPH Vice-President Tim Edwards

Het bedrijf werd vooral geroemd om haar bijdrage aan het in kaart brengen van het genoom van de anthurium en de orchidee. Bovendien heeft men niet stilgezeten om de opgedane kennis in te zetten voor een meer duurzame productie.

Prijzen worden uitgereikt in vier verschillende categorie, te weten Youn Plants, Duurzaamheid, Planten & Bomen en Snijbloemen. In de laatste twee categorien won Hangzhou Huazhiyun Agricultrual Investment Co Ltd uit China en Hasfarm Holdings uit Hong Kong.

Klik hier voor een fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven