Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verrijk je data-set, realiseer oogstprognose"

Sinds de opkomst van Data Driven Growing wordt het middels het verrijken van data voor telers eenvoudiger gemaakt om een oogstprognose te realiseren. Hoogendoorn Growth Management traint telers internationaal over het inzetten van data gebaseerd op de principes van Growing by Plant Empowerment. De oogstprognose levert een aantal voordelen op voor onder andere telers en teeltadviseurs.

Voordelen telers
Voor telers is het belangrijk om te starten met het registreren van data om via deze weg meer inzicht en betere stuurelementen te realiseren. Door het inzetten van een oogstprognose kan je anticiperen op de marktvraag. Door hierop in te spelen, wordt er gestuurd op de optimale productiehoeveelheid, waarmee een optimale prijs wordt gerealiseerd. Bovendien is het mogelijk, bij toepassing van de oogstprognose, om je personeel efficiƫnt in te zetten. Op deze manier bespaar je tijd en kosten wat leidt tot een hoger rendement.

Voordelen teeltadviseurs
Door het inzetten van data wordt het eenvoudiger voor teeltadviseurs (wereldwijd) om adviezen te verstrekken aan de telers. De oogstprognose maakt het mogelijk om gericht advies te geven op basis van de marktvraag. Het is voor teeltadviseurs makkelijk gemaakt om inzicht te krijgen in de toename van de temperatuur per uur ten behoeve van de productieoptimalisatie. Op basis hiervan kunnen teeltadviseurs telers voorzien van betere adviezen voor teeltsturing.


Klik hier voor een grotere versie.

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
www.hoogendoorn.nl
info@hoogendoorn.nl

Publicatiedatum: