Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5 februari mogelijk boerenacties

De boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil woensdag 5 februari gaan protesteren in Den Haag. Bij eerdere acties van de boeren in 2019 liep het verkeer op verschillende plaatsen in het land hopeloos vast.

De boeren willen 5 februari voor een massaal protest naar het Catshuis in Den Haag. Op die dag staat volgens de actiegroep Farmers Defence Force een gesprek tussen het Landbouwcollectief en premier Mark Rutte en minister Carola Schouten van Landbouw gepland.

Farmers Defence Force wil dat er dan "spijkers met koppen worden geslagen. Daar moet de finale klap worden gegeven", aldus de actiegroep in een verklaring. 

Toezeggingen
Eind december deed het kabinet enkele toezeggingen aan de boerenorganisaties en maakten ze samen afspraken om de stikstofuitstoot op korte termijn te laten dalen. Dat is nodig door een uitspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland. FDF gaf meteen al aan de afspraken niet te zien zitten.

Bron: ANWB

Publicatiedatum: