samenwerking Dümmen Orange en Synobsys

Alle rasseninformatie in één app

Dümmen Orange en applicatieontwikkelaar Synobsys bouwen samen een app voor kwekers in de sierteelt wereldwijd. Met deze app kan kennis over rassen, teeltstrategieën en bijvoorbeeld ziekten en plagen worden gedeeld. De informatie helpt kwekers om de kwaliteit van hun producten op een nog hoger niveau te tillen. Begin 2020 kunnen klanten van Dümmen Orange de app voor het eerst testen.

De app is ook een directe hulplijn voor kwekers. Bijvoorbeeld door een chatfunctie en de mogelijkheid om foto’s van planten te uploaden en hierover informatie te vragen. Per teelt is optioneel een ‘dagboek’ bij te houden om observaties en metingen vast te leggen. Naast betere kennis over specifieke rassen en diens ontwikkelingsprocessen moet de app kwekers ook tijdwinst, lagere risico’s, een betere planning en natuurlijk nog hoogwaardigere producten opleveren.

Niet alleen eigen rassen
De app is gratis toegankelijk. Kwekers kunnen hiermee niet alleen teeltgegevens bijhouden van rassen uit het Dümmen Orange assortiment, maar ook die van andere veredelaars. “Zo willen wij kwekers een handige en complete tool in handen geven voor een succesvolle teelt van al hun sierproducten”, zegt Marcel Vrijman, Product Owner Digital bij Dümmen Orange.


Marcel Vrijman (Product Owner Digital Dümmen Orange) en Pim van Westen (algemeen directeur Synobsys)

Applicatieontwikkeling
De app wordt gebouwd en beheerd door Synobsys, specialist in low-code applicatieontwikkeling (met OutSystems). Synobsys levert als business partner van Dümmen Orange het complete ontwikkelteam. “Tijdens onze verkenning van de mogelijkheden kozen we al snel voor low-code applicatieontwikkeling. Dat verenigt kwaliteit en snelheid van het ontwikkelproces, omdat minder handmatig programmeren nodig is. OutSystems is hiervoor het toonaangevende platform en Synobsys is voor ons de ideale specialist en partner om onze wensen te realiseren”, aldus Vrijman.

Het bijzondere aan dit project is volgens algemeen directeur Pim van Westen van Synobsys dat Dümmen Orange met de ontwikkeling van de app het teeltproces van klanten digitaliseert. “Hierdoor krijgen kwekers eenvoudig toegang tot de waardevolle kennis die bij Dümmen Orange aanwezig is. Extra uitdaging bij het ontwikkelen van de applicatie was dat die informatie ook offline beschikbaar moet zijn. Bijvoorbeeld in een grote, uitgestrekte kas waar geen bereik is. OutSystems biedt die mogelijkheid”, zegt Van Westen.

Eerste test
De app gaat begin 2020 met een eerste test van start met een aantal productgroepen (Kalanchoë, Calla, Begonia, Dahlia en Lavendel). Na het verwerken van gebruikerservaringen wordt in de loop van 2020 opgeschaald naar meer gewassen en wordt de app beschikbaar gemaakt in diverse landen. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt daarover meer duidelijk. Wereldwijd worden op dit moment door meer dan 10.000 kwekers rassen van Dümmen Orange geproduceerd. Vrijman: “De eerste app-versie is beschikbaar in het Engels zodat we deze met zoveel mogelijk kwekers kunnen testen. We richten ons hierbij vooral op mensen die minder ver gevorderd zijn met hun teeltkennis of die nieuwe Dümmen Orange producten in hun assortiment hebben opgenomen. De eerste reacties vanuit onze Sales-organisatie zijn positief. Digitaal kennis beschikbaar hebben in combinatie met een andere manier van communiceren met je klant biedt een absolute meerwaarde.”

 

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

 

 

Synobsys
www.synobsys.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven