"Luchtsnoeipotten bieden arbeids- en gezondheidsvoordelen"

De airtray-technologie van Blackmore Co wordt tijdens IPM 2020 in Essen getoond. De Europese partners Floor van Schaik en Ellepot uit Denemarken tonen het unieke, maar eenvoudige systeem dat de arbeidsdruk verlaagt.

De airtray-technologie wordt getoond in hal 6, stand 6C36 bij het bedrijf Floor van Schaik. Airtray is het gepatenteerde systeem dat is ontworpen in de VS, maar al snel over de hele wereld erg populair werd.

Blackmore Co ontwierp de airtray-technologie oorspronkelijk om luchtsnoeipotten voor Ellepots te kunnen leveren aan de tuinbouwsector. Al snel bleek dat er ook andere voordelen waren.

Airtray-technologie is gebaseerd op drie belangrijke onderwerpen:

  1. Hulpmiddelen om arbeidsdruk te verlagen
  2. Verbeterde wortelontwikkeling met snellere groei
  3. Minder problemen met ziektes die zich verspreiden in de bodem

"Hoewel er veel wordt gesproken over de eerste twee onderwerpen in de sector, blijft het feit bestaan dat nummer drie je in een klap volledig kan overtuigen," zegt Danny Takao, productmanager van Airtray-technologie.

"Door deze drie gebieden met elkaar te combineren en de focus te leggen op het verminderen van menselijke aanrakingen hebben we een interessant proces doorgemaakt, waarvan alle betrokkenen veel hebben geleerd," zegt Lars Jensen van Blackmore Co.

"Dit gaat veel verder dan het verkopen van een tray of een Ellepot-machine. Het gaat over een systeem dat de algehele kosten vermindert, niet alleen door de arbeid te verminderen, maar ook door de productie-instellingen te optimaliseren, niet door de installatie van een machine, maar door een systeem te implementeren."

"We hebben een groep bedrijven en personen uitgekozen om hieraan te werken om ervoor te kunnen zorgen dat het concept alles krijgt wat het nodig heeft om succesvol te kunnen zijn voor de teler. Floor van Schaik heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. We hebben een rek ontworpen dat niet alleen zonder problemen zware trays kan houden, maar ook het opdrogen binnen elke tray optimaliseert. De Airtray-technologie wordt ook geleverd tegen een goede prijs, in vergelijking met andere verhoogde systemen en biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van teelt op gravel of grond, waarbij het risico op bodemziekten hoog is."

"Ook werken we met: Proptek voor een spuitgietoplossing voor Ellepots, Flowvision voor klanten die een second opinion willen voor de implementatie en, natuurlijk, Ellepot in Denemarken."

"We kijken ernaar uit om een deel van dit systeem met Floor van Schaik te tonen in Duitsland, evenals het Airtray-technologiesysteem met het nieuwe, gepatenteerde Ellepot Bag-systeem," besluit het team.

Voor meer informatie:

 

Ellepot 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven