Fashion Flowers voegt nieuw gewas toe

"Yes, we canna"

De Deense Jakob Christensen van Fashion Flowers bevindt zich midden in het aeschynanthus-seizoen. Zodra dit seizoen in april ten einde loopt, gaat hij over op de productie van perkplanten. Dit jaar voegt hij daar de canna aan toe.

Jakob Christensen van Fashion Flowers tijdens de Royal FloralHolland Seasonal Trade Fair waar hij de aeschynanthus toonde.

Moederplanten - buiten
"We hebben een voorraad moederplanten overgenomen van een canna-productiebedrijf in de buurt. Dit bedrijf had een goede naam met dit product en teelde de planten buiten." Christensen zal de moederplanten buiten houden in plaats van ze in labs op te kweken, zoals de meesten zouden doen. "Het geeft de planten meer volume", legt hij uit.

Beschikbaar vanaf april
Voordat hij begon met de commerciële teelt, heeft Christensen de variëteit eerst uitgeprobeerd en uitgezocht hoe de vraag ernaar is. "Vorig jaar hebben we een testproductie gedaan. We waren niet alleen erg blij met de plant zelf, maar ook met de reacties die we erop kregen." Vanaf april zullen er vijf canna-variëteiten verkrijgbaar zijn die voornamelijk in Scandinavië gedistribueerd worden. "De productie vindt nog plaats op kleine schaal, we zullen zien hoe het zich ontwikkelt en of we ook naar de rest van Europa gaan uitbreiden."

Perkplanten
De canna's worden geteeld in dezelfde kas als waar de perkplanten en aeschynanthus worden gekweekt (28.000 m² in Odense). "We produceren aeschynanthus het hele jaar door, maar de belangrijkste productieperiode is van half december tot april. Daarna schakelen we over op perkplanten. We staan bekend om onze pakketten met zes dahlia's en de Osteospermums, die we aan heel Europa leveren."

Aeschynanthus
Op dit moment is het aeschynanthus-seizoen dus volop bezig. Volgens Christensen is de vraag groter dan vorig jaar. Dit ligt voornamelijk aan de weersomstandigheden. "Het is best warm geweest, dan kopen mensen sneller planten dan wanneer het vriest."

G.A.P.-certificering
Naast de productie van aeschynanthus zijn ze ook bezig met G.A.P.-certificering. "Hopelijk hebben we die volgende week binnen."

Voor meer informatie:
Fashion Flowers
Jakob Christensen
Email: jc@fashionflowers.dk
www.fashionflowers.dk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven