Excessenbeleid Roos verder aangescherpt

Wanneer er sprake is van onregelmatig of onvoorspelbaar aanbod op de klok, kan dit de prijsvorming nadelig beïnvloeden. Om dit tegen te gaan, heeft Royal FloraHolland het zogenaamde excessenbeleid in het leven geroepen. Afgelopen woensdag heeft de FPC Roos dit beleid verder aangescherpt met de volgende maatregelen (welke per direct zijn doorgevoerd):

  • Het huidige excessenbeleid blijft de basis
  • Wanneer u geen regelmatige aanvoerder bent, dan kunt u door middel van prognoses aangeven hoeveel er per week aangeleverd wordt. Hierdoor is er veel afstemming tussen aanvoerder en veilingmeester en wordt het aanvoerpatroon helder voor beide partijen. De kans op een exces kan dan voorkomen of verminderd worden.
  • De sanctieduur na een optredend exces (hoe lang wordt het aanbod van een aanvoerder die excessief heeft aangevoerd op een minder gunstig moment geveild) is variabel en wordt per exces per dag door veilingmeester bepaald.
  • De sanctieplek (waar in het veilschema wordt het aanbod van een aanvoerder die excessief heeft aangevoerd geveild) is de veilgroep "uitgeplaatst"(laatste veilgroep van betreffende klok).
  • Uiteindelijk bepaalt de veilingmeester of de aanvoer, in relatie tot de marktvraag, excessief is en er actie moet worden ondernomen.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven