Nieuwe ontwikkelingen bij AutoStix

Nu de IPM 2020 vandaag start, introduceert Visser de nieuwste ontwikkelingen in hun Autostixrepertoire: nieuwe strips, trays en een gloednieuwe 'plaktechniek'.

Vorig jaar werd de multimedia strip geïntroduceerd. Deze strips worden gevuld met substraat, waar een klein gaatje in wordt geprikt. De strip is zo ontwikkeld, dat plugs in de strip kunnen worden gevuld met ieder type substraat. Het bewortelingsproces van stekjes vindt in de plug plaats. Het automatisch steken van stekken met AutoStix-strips levert voor kwekers tijdsbesparing, lagere kosten en efficiënter gebruik van ruimte in de kas op. 

Het bestaande assortiment AutoStix-strips bestaat uit strips waarin 34 of 51 stekken passen. Stekken van verschillende variëteiten en maten worden met de hand in een strook geplaatst. Als een stek eenmaal is geplant, begint hij te wortelen.

Het nieuwe concept van Multimedia zorgt ervoor dat de beworteling van de stekken al begint terwijl ze zich in de plug van de AutoStix-strook bevinden. Dit betekent dat ze direct vanuit de machine in de afwerkingscontainer kunnen worden geplant. Deze nieuwe strook wordt geproduceerd met 34 cellen en een passende tray, en een nieuw ontworpen strook met 26 cellen komt binnenkort op de markt voor stekken die meer bewortelingsruimte nodig hebben.


Machines met een hogere capaciteit
Het Visser-ontwikkelingsteam presenteert verder de AutoStix 6GP met een vergrote capaciteit. Een extra rij zorgt ervoor een non-stop toevoer van potten voor de stripplanter wordt gegarandeerd. Bovendien komt er binnenkort een machine met 12 grijpers met een nog grotere capaciteit.

Veelkleurige cellen
Nieuw in het AutoStix-concept is het idee van veelkleurige cellen voor stekken. Eerdere verplantingstechnologieën konden niet de juiste kleur van elke getransplanteerde snede detecteren. Met de nieuwe grijpertechnologie van Visser heeft u de juiste informatie over de positie van elk kleurtype, zodra deze is geplant.

Bezoek Visser op stand 3D30 tijdens de IPM 2020 in Essen.

Voor meer informatie:
Visser Horti Systems
+ 31 (0) 78 673 9898
info@visser.eu

www.visser.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven