Queen Genetics over hun nieuwe gewas Queen Romantic Roses

Duurzame planten veredelen

Afval is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Steeds meer bedrijven gaan op zoek naar duurzame oplossingen. Bij planten speelt levensduur een grote rol en het verminderen van afval is daarom een van de belangrijkste doelen van veredelaars. Zo ook voor de Deense veredelaar Queen Genetics. Ze hebben meer dan 50 jaar ervaring in het veredelen van kalanchoë en laten die activiteit altijd overeenkomen met hun veredelingsdoelen: schoonheid, kwaliteit, levensduur en klanttevredenheid. In de laatste jaren zijn ze nieuwe gewassen aan het ontwikkelen, waarbij dezelfde doelen worden aangehouden, bijvoorbeeld bij hun nieuwe gewas: potrozen genaamd Queen Romantic Roses.

Queen Romantic Roses
Queen Romantic Roses is het nieuwste gewas dat is toegevoegd aan het assortiment van Queen Genetics. De potroos kan alleen onderdeel worden van de serie als er aan specifieke voorwaarden is voldaan. “Ze moeten de allermooiste rozen zijn, met de beste resistentie tegen meeldauw en een ongeëvenaarde levensduur tegen de tijd dat ze de kwekerij verlaten,” legt Merete Pedersen uit, de rozenveredelaar van Queen Genetics. Om deze doelen te bereiken, ondergaan de planten een uitgebreide selectie die uit drie stappen bestaat. Eerst worden de planten blootgesteld aan schimmelinfecties. Alleen de variëteiten die niet geïnfecteerd raken halen deze test. Daarna worden ze geselecteerd op schoonheid en groeigewoontes, kleur, grootte, vorm van de bloem en kracht van de bladeren. Uiteindelijk ondergaan ze nog een stresstest. “De planten komen terecht in een woonkameromgeving en krijgen slechts één keer per week kraanwater. Alleen de planten die om kunnen gaan met drie stresscycli vanwege de droogte komen door deze test heen.”

Queen Romantic Roses 

Duurzaamheid
Deze laatste test zorgt ervoor dat er minder afval ontstaat in winkels en de plant langer leeft in de huizen van de consumenten. Het is dan dus een duurzamer product. “Vanwege de verbeterde levensduur is er minder water nodig, niet alleen in de winkel en de huizen van de consumenten, maar ook tijdens de productie. Daarom zijn Queen Romantic Roses erg geschikt voor teelt in de warmere klimaten in de wereld,” zegt ze. En omdat afval een belangrijk onderwerp is in de huidige sector, is Queen Genetics ervan overtuigd dat telers zullen gaan ervaren dat de vraag vanuit consumenten en detailhandelaren naar hun rozen groter zal worden.

Queen Romantic Roses

Focus op de eindgebruiker
Al meer dan een halve eeuw veredelt Queen Genetics kalanchoë en daarbij heeft de focus altijd gelegen op de eindgebruiker. “Door op de consument te focussen creëren we waarde in de hele keten, van teler tot verkooppunt. De consument merkt dit,” zegt Kai Lønne Nielsen, R&D manager van Queen Genetics.

In de loop der tijd hebben ze uitgebreid met meerdere gewassen, maar ze zijn nooit afgeweken van hun veredelingsstrategie die overeenkomt met hun filosofie: “prachtige planten met een lange levensduur waar de consument een duurzame, rustige en romantische sfeer mee kunnen creëren in hun actieve levens.”

IPM Essen 2020
Queen Romantic Roses is aanwezig tijdens IPM in Essen bij stand H17 in hal 6 van 28 – 31 januari.

Voor meer informatie
Queen Genetics
Email: youngplants@queen.dk
Knud Jepsen
Skanderborgvej 193
DK-8382 Hinnerup
www.queengenetics.dk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven