veredelaar maakt entree op IPM met Floribunda rozen

Tuinroos krijgt extra cachet bij Select Breeding

Tholen - In 2009 startte Select Breeding met een speciaal kruisingsprogramma om Floribunda rozen te ontwikkelen voor gebruik op terras en in de tuin die in de koude kas en in tunnels zonder verwarming en belichting geteeld kunnen worden. Vanaf 2014 zijn de eerste soorten in de markt gezet en sindsdien is het assortiment jaarlijks uitgebreid en geoptimaliseerd.

In de Benelux zijn nu zeven kwekers die de variëteiten die uit dit veredelingsprogramma zijn voortgekomen kweken. De belangstelling komt naar eigen zeggen voort uit een combinatie van de wens van de consument een ‘kant en klaar’ bloeiende product te kopen en het feit dat deze ook al vroeg in het seizoen beschikbaar is.

Door de rozen in kassen en tunnels te kweken kan het product bloeiend geleverd worden van half april tot en met half juni. De rozen worden met boog geleverd welke 70 tot 80 cm hoog is. De rozen hebben grote bloemen (van 12 tot 15 cm) met diepgroen blad. De plant geeft de gehele zomer nieuwe scheuten en blijft doorbloeien tot diep in het najaar. Omdat geen remstoffen gebruikt hoeven te worden is hij bovendien duurzaam te telen.

De rozen zijn winterhard, worden op eigen wortel gekweekt zijn beschikbaar in de kleuren rood, wit, roze, cerise, oranje en verschillende 2 kleuren. In de veredeling wordt nu ingezet op de ontwikkeling van geurende rozen en de verwachting is dat de eerste soorten binnen een aantal jaren beschikbaar zijn.

Het product wordt gekweekt in 4 tot 7 liter potten. "We zoeken enkele kwekers met koude kassen in verschillende Europese landen om daar te produceren voor de lokale en omliggende markten", vertelt Michael de Geus. "Plantmateriaal kan geleverd worden in gewortelde plug of als halfwas plant in een 2 liter pot."

Select Breeding neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de IPM Essen met haar nieuwe lijn Patio & Tuin rozen. De rozen zijn bloeiend te bewonderen in stand 7A35. Ook wordt van 27 april tot en met 9 mei een huisshow georganiseerd op de locatie in Klazienaveen, Nederland, alwaar geïnteresseerden de teelt en het product kunnen komen bekijken.

Voor meer informatie:

Select Breeding
T: +254 (0) 727 34027
E: info@selectbreeding.nl
www.selectbreeding.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven