Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers en Van Krimpen richten communicatieplatform Eco-Loop op

Pottenleverancier Van Krimpen levert al enige tijd potten die van 100% kunststof huishoudafval gemaakt zijn. In tegenstelling tot potten met carbonresten zijn deze potten goed detecteerbaar in de sorteermachines van afvalverwerkers. Hierdoor komen zij niet alsnog in het verbrandingsproces terecht, maar worden keer op keer opnieuw gerecycled. Zo vormen deze potten geen directe belasting voor het milieu. Van Krimpen neemt kunststof producten terug, recyclet deze en gebruikt dit als grondstof voor nieuwe producten. Met een speciale sortering van ingezameld post-consumer (PCR) afval, een grondige reiniging en een bewerking weten zij dezelfde kwaliteit potten en trays te produceren als met nieuw kunststof.

De kwekers Jonkers Elshout, Fruithof, Forever&Ever, i-LEXIT! en Van Oploo Tuinplanten zijn over deze ontwikkelingen zo enthousiast dat zij het belangrijk vinden dat de gehele sector hiermee kennismaakt. Zij staken daarom de koppen bijeen en richtten samen met Van Krimpen een samenwerkingsverband en communicatieplatform op, genaamd Eco-Loop. 

Tijdens IPM Essen 2020 presenteren zij dit initiatief en hopen dat andere kwekers zich bij Eco-Loop aansluiten. U kunt kennismaken met Eco-loop in de stands van de verschillende deelnemers.

Kijk voor meer informatie over Eco-Loop op www.eco-loop.nl

Publicatiedatum: