Cor-Jan van der Elzen start bij PlantPaper als Sales Manager Europa

PlantPaper, een producent van biobased papier en machines voor papierpluggen, heeft Cor-Jan van der Elzen aangenomen als Sales Manager om de markten voor PlantPaper in Europa uit te breiden.

Cor-Jan van der Elzen, die eerder werkzaam was bij Modiform en Carbon Gold, brengt een schat aan tuinbouwkundige verkoopervaring en groene kennis mee naar PlantPaper, dat momenteel zijn innovatieve biobased PlantPaper en papierplugmachines op de Europese teeltmarkt introduceert.

Cor-Jan: "Het is ontzettend leuk om deel uit maken van een jong en klein bedrijf dat een 100% biobased papier en innovatieve machines voor de eigen productie van papierpluggen aanbiedt. PlantPaper geeft om ons milieu en biedt unieke producten aan die volledig vrij zijn van plastic op oliebasis.

"Sommige conventionele soorten papier bevatten naast houtvezels ook kunststoffen om het stabiel te houden. Soms zelfs tot 40-50 of 60% polyester. Dit plastic wordt microplastic in de bodem. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van 1 pallet conventioneel papier van bijvoorbeeld 500 kg, dat 60% polyester bevat, blijft er 300 kg polyester in de grond zitten. Van 300 kg polyester kunt u tot 30.000 waterflessen produceren en deze hoeveelheid plastic op oliebasis hoort niet in de bodem thuis.

"De laatste jaren heb ik veel aandacht besteed aan milieuoplossingen en Plantpaper biedt een echt milieuvriendelijke oplossing voor een uniek biobased pluggensysteem, dat naar mijn mening een grote toekomst heeft. Met behulp van biobased papier kunnen Europese veredelaars, telers en retailers de wens van de consument om microplastics in de tuinbouwsector te verminderen, waarmaken".

Carsten Storgaard, medeoprichter van PlantPaper: "We zijn erg blij dat Cor-Jan, een man met enorm veel ervaring en netwerken in de sector, heeft gezien wat we doen. En hij heeft zich bij ons aangesloten om onze producten op de Europese markt te helpen introduceren".

De papierproducten van PlantPaper zijn van natuurlijke oorsprong en onder andere gecertificeerd door EN13432, USDA, OK BIO, DIN en OK industriële compost en worden gebruikt door veredelaars van perkplanten, snijbloemen, groene potplanten, olijven en bomen in heel Europa en de wereld.

Cor-Jan Van der Elzen zal PlantPaper vertegenwoordigen op de IPM Essen, Duitsland bij stand 3A17.

Voor meer informatie:
PlantPaper
Ørstedsvej 38, 6760 Ribe
Denemarken
+45 72 30 12 12
info@plantpaper.com
www.plantpaper.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven