Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blackshore wint Innovatiecirkel Bollenrevolutie 4.0

Steeds meer bollentelers realiseren zich dat er nog veel winst te behalen is met de introductie van datamanagement en nieuwe technologieën in de bollenteelt. Daarom is in 2019 het Topsectorproject Bollenrevolutie 4.0 van start gegaan. De ambitie is om naast dit Topsectorproject nieuwe projecten te starten die helpen om precisietechnieken in de bollenteelt te introduceren. Er zijn verschillende goede project-ideeën ingediend, maar vaak kunnen de bedrijven de projecten niet alleen realiseren. Zij zoeken naar aanvullende financiering of samenwerking met anderen.


Hans van ’t Wout van BlackShore pitcht zijn innovatie

Daarom werd gisteren door Wageningen UR een bijeenkomst georganiseerd over precisieteelt, alwaar aanwezigen konden stemmen op het bedrijf dat zij het meest innovatief vonden. BlackShore kreeg de meeste stemmen: “Met dit bedrijf gaan we verder in gesprek om te kijken of we ze vanuit het project kunnen ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling.”

Vier bedrijven en innovaties werden gepresenteerd:

  • TechNature B.V. ontwikkelt en verkoopt slimme oplossingen voor optisch sorteren en camera-gebaseerde gewassensoren in de groenten-, fruit-, bloemen-, eieren- en voersector. De SpectraCam is een multi-spectrale gewassensor en meet biomassa, bladgroengehalte en plantstress in vele gewassen. De camera werkt volledig autonoom en genereert hoog nauwkeurige metingen die een teler kan gebruiken voor bemesting, bespuitingen en irrigatie.
  • Beam Tracking is een innovatieve startup met als doel het toegankelijk maken van slimme voorraadregistratie en tracking & tracing. Met de gebruiksvriendelijke app laten we bedrijven in de sector eenvoudig hun producten en voorraad beheren en track-en-tracen.
  • BlackShore Gestuwd vanuit de ruimtevaart heeft BlackShore een unieke manier bedacht om satellietbeelden om te zetten in nuttige data. Door middel van een game worden gebieden op aarde gevisualiseerd waarbij de spelers worden gevraagd wat zij zien. Terwijl de speler leert en wereldproblemen ervaart worden zo hoogwaardige landkaarten gegenereerd. Het systeem heet het ‘Cerberus Crowdsourcing Platform’. Samenwerkend met de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA) zijn de meeste projecten die zijn uitgevoerd gericht op diverse verduurzamingsprojecten van ontwikkelingslanden, maar gaat BlackShore nu een nieuw project doen gericht op ons eigen grondgebied en dan wel de bollensector als uitgangspunt.
  • Blue-bi systems is een bedrijf dat samen met derden een basis-datakoppelingssysteem heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt de datastromen van verschillende leveranciers van apparaten, instrumenten en bijvoorbeeld machines van andere partijen aan elkaar te koppelen. Zo kun je als ondernemer alles terug vinden in een management- en bedrijfssysteem. De basis bestaat uit een urenregistratie tijdens de werkzaamheden, tot de loonadministratie. Daarnaast zijn er allerlei vervolg- opties mogelijk voor verdere koppelingen binnen het bedrijf en de werkzaamheden.

Heeft u vragen? Neem contact op met projectmanager Barry Looman, e-mail: barry.looman@wur.nl

Publicatiedatum: