Glastuinbouw Nederland wil drempelwaarde

"Er is creativiteit nodig om emissievergunning NOx te bemachtigen"

Glastuinbouwbedrijven hebben een vergunning nodig wanneer ze NOx uitstoten, tenminste zo hangt de vlag er op dit moment bij. Maar er is creativiteit nodig om die vergunning te bemachtigen, aldus Herman Litjens van ZLTO op een regiobijeenkomst in Brabant en Zeeland over de consequenties van het stikstofbeleid. Glastuinbouw Nederland wil een drempelwaarde. 

Tijdens de regiobijeenkomst Brabant/Zeeland op dinsdag 14 januari in Asten-Heusden heeft Litjens, specialist Omgeving bij ZLTO, de aanwezige leden van Glastuinbouw Nederland een toelichting gegeven op het stikstofbeleid. Nu de PAS onderuit is gegaan, is het van belang dat de daaruit volgende consequenties voor glastuinbouw helder in beeld worden gebracht.

Fytosanitair
Regio-voorzitter Wim van den Boomen gaf aansluitend een toelichting op de stand van zaken rond de nieuwe cao-onderhandelingen en het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF). Tijdens de behandeling van overige actuele onderwerpen, is onder andere uitgebreid gediscussieerd over de problematiek rond fytosanitaire aangelegenheden.

Op 21 januari hebben ondernemers de tweede mogelijkheid om de regiobijeenkomst Brabant/Zeeland bij te wonen. Dan komen dezelfde onderwerpen aan bod als afgelopen dinsdag.

Aanmelden voor de bijeenkomst in Etten-Leur kan hier

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven