twee andere beoogde locaties afgewezen

Rechter akkoord met woningbouw op plaats leegstaande kas Rijsenhout

Tholen - Op de plaats van een kas in Rijsenhout waar nu nog caravans staan, komen straks 25 seniorenwoningen. De rechtbank in Haarlem heeft daartoe onlangs beslist. Twee andere nieuwbouwplannen werden wel afgewezen in het Noord-Hollandse dorp waar men van de 'verpauperde kassen' af wil.

Over het bouwen van woningen op 'glastuinbouwgrond' wordt al jaren gesteggeld. De gemeente en de inwoners van het dorp willen graag huizen in plaats van verpauperd glastuinbouwareaal om het dorp ook leefbaar te houden, maar de rijksoverheid stond de bouwplannen tot nu toe niet toe omdat de nieuwbouw binnen de geluidszones van het nabijgelegen vliegveld Schiphol ligt. 

Eén van de drie locaties heeft nu groen licht gekregen. Op de locatie werd sinds 1929 geteeld, maar in 2002 werd daarmee gestopt. Daarna bleef de kas staan en ingezet als opslag voor onder meer caravans.

Afwijken van agrarische bestemming
De andere twee locaties liggen volgens de rechters niet in bestaand woongebied en dus mag niet worden afgeweken van de oorspronkelijke agrarische bestemming.

In het ene afgewezen geval was het plan de bouw van drie woningen op een areaal waar de kassen al zijn gesloopt omdat ze niet meer voldeden aan de moderne eisen.

In het andere geval gaat het om glastuinbouwgrond die sinds 2011 daarvoor niet meer in gebruik is. De bedoeling was er 25 grondgebonden woningen te bouwen. Het terrein grenst aan drie zijden aan bestaande woningbouw.

Bekijk hier de uitspraak, waarbij woningbouw werd toegestaan.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven