Dimitris Dimitrou, Fleurizon:

Potcalla: "De nieuwe musthave"

"De calla staat bekend om zijn kleuren en bloemvorm. In het verleden werd het vooral gebruikt als snijbloem, maar dankzij recente genetica is een breed scala aan compacte planten gecreëerd die worden gebruikt voor de productie van potplanten. De verkoop van dit product groeit over de hele wereld en help veel telers aan een hoog rendement". Dat zegt Dimitris Dimitrou, calla-specialist bij Fleurizon. Dit in de VS gevestigde bedrijf heeft onlangs potcalla's aan het assortiment toegevoegd en heeft op dit moment meer dan 60 soorten in het assortiment. Volgens hem is dit de nieuwe 'musthave'.


Michael Unger, Frank de Greef en Dimitris Dimitrou op de IPM Essen van afgelopen jaar.

Veelzijdig product
Volgens Dimitrou ligt het succes van de potcalla in het feit dat het een veelzijdig product is. "Het kan door de consument worden gebruikt als een geschenk of als een prachtige plant voor op de veranda of zelfs als bloeiende binnenplant wanneer het verkocht wordt in koude streken".

Hoog rendement
Bovendien lijken telers tevreden te zijn over de teeltkenmerken van deze plant. "Het geeft de teler een hoog rendement, omdat de planten vrij dicht op elkaar geteeld kunnen worden, ze een relatief hoge verkoopprijs en snelle rotatie hebben. De teelt varieert tussen 8 en 12 weken met een gemiddelde van 10 weken".

Ziftmaten
Er zijn vier belangrijke ziftmaten, wat betekent dat de kweker kan kiezen om verschillende maten te telen, van minipotten tot grote containerpotten. "Dit geeft de kweker de mogelijkheid om de geschikte potmaat te kiezen op basis van zijn of haar markt en manier van telen".

Behandeling voorafgaand aan de verzending
"Wij kunnen jaarrond bollen van topkwaliteit verzenden. Alle bollen worden voorafgaand aan de verzending door vakmensen behandeld, zodat de plant direct begint te groeien wanneer deze door de teler wordt geplant. Dit is misschien wel het meest essentiële onderdeel van ons werk; alleen zeer ervaren personeel kan topresultaten garanderen. Er wordt een breed scala aan kleuren aangeboden, waardoor de teler de mogelijkheid heeft om uniformiteit te bereiken in de bloeiperiode en in de plantengroei. Fleurizon staat klaar om de teler specifiek teeltadvies te geven".

Programmeerbaar 
Tot slot is de potcalla een plant die goed "geprogrammeerd" kan worden als het gaat om het teeltschema, omdat de verzenddata altijd lang voor de verzending bekend en bevestigd zijn.

Ook dit jaar zal Fleurizon op de IPM Essen hun potcalla's presenteren, samen met andere producten uit hun assortiment (Klik hier voor de catalogus van 2020). U vindt de stand van Fleurizon in hal 2, stand 2A26.


Voor meer informatie:
Fleurizon
Dimitris Dimitrou
E-mail: dimitris@fleuriozon.com
www.fleurizon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven