Gebr. Brill Substrate GmbH & Co. KG viert 100-jarig bedrijfsjubileum

Drie nieuwe soorten potgrond en klimaatneutraal substraten in jubileumjaar

Gebr. Brill Substrate GmbH & Co. KG uit het Duitse Georgsdorf viert in 2020 haar 100-jarig bedrijfsjubileum. Het familiebedrijf presenteert op de aanstaande IPM drie nieuwe nieuwe soorten potgrond en komt bovendien met twaalf klimaatneutrale substraten op de proppen. 

De belangrijkste grondstof voor de productie van substraten is al vele jaren turf. Met veel positieve producteigenschappen is turf niet gemakkelijk te vervangen, bovendien is het in grote hoeveelheden beschikbaar, wat bij de alternatieven voor turf maar beperkt het geval is. Daarom blijft turf ook in de toekomst belangrijk als uitgangsgrondstof voor substraten en potgrond.


De beursstand van Brill tijdens de ExpoSE van afgelopen jaar in Karlsruhe.

Sinds 2016 heeft Gebr. Brill zijn substraten waarbij het turfaandeel met minstens 30% gereduceerd is samengevoegd in de productlijn 'Green-Life Substrate'. 

Nieuwe eisen wat betreft uitwerkingen voor het klimaat
Terwijl tot nu toe de vraag naar turfvervanging de belangrijkste drijfveer achter de ontwikkeling was, speelt sinds circa een jaar daarnaast ook het thema 'de uitwerking op het klimaat' van producten een steeds grotere rol. Als reactie op het duidelijk merkbaar gestegen duurzaamheids- en klimaatbewustzijn bij steeds meer klantengroepen presenteert Gebr. Brill op de IPM drie nieuwe klimaatneutrale TerraBRILL potgrondsoorten.

Nieuw aanbod aan klimaatneutrale cultuursubstraten
Voor de turf gereduceerde Green Life cultuursubstraten en de Brill bio-substraten werden de CO2-emissies eveneens vastgesteld door ClimatePartner. Al deze substraten bevatten minstens 30% minder turf.

Desgewenst biedt Gebr. Brill deze twaalf substraten per direct ook klimaatneutraal aan. "Dat biedt de tuinbouwbedrijven een interessante mogelijkheid zich te onderscheiden", aldus het bedrijf.  

Gebr. Brill is op IPM Essen te vinden in hal 2, stand 2D22.

Voor meer informatie:
Gebr. Brill Substrate GmbH & Co. KG
Torfwerkstraße 11
D-49828 Georgsdorf
info@brill-substrate.com 
www.brill-substrate.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven