Van Vliet New Plants en Saunders Genetics LLC kondigen samenwerking aan

Exclusieve buxus-genetica komt naar Europa

Het Nederlandse bedrijf Van Vliet New Plants en Saunders Genetics uit Noord-Amerika zijn een samenwerking aan gegaan, met als doel de verkoop van de NewGen-buxus, waar Saunders patent op heeft, in de Europese markt van de grond te krijgen. Peter Kroes, mede-eigenaar van Van Vliet New Plants en Bennett Saunders, manager bij Saunders Genetics, hebben de eerste stap gezet voor het leveren van plantmateriaal aan specifieke Europese telers voor tests in de komende 12-18 maanden.

Saunders Genetics introduceerde het NewGen-buxusmerk in 2019 op de Noord-Amerikaanse markt vanwege de verbeterde genetica, die een betere resistentie heeft tegen buxusschimmel en buxus-bladmineerder en vanwege de wow-factor ervan in de tuin en het landschap. Op dit moment hebben 22 Noord-Amerikaanse erkende telers zich opgegeven om de eerste twee variëteiten te telen: de NewGen Independence en NewGen Freedom. Europese telers zien het potentieel van de Saunders-genetica als een oplossing voor de schimmel die begon in Europa en in de laatste 10-15 jaar ook naar Noord-Amerika is gemigreerd. Saunders Genetics is het resultaat van jaren onderzoek en tests met buxusschimmel sinds de ontdekking ervan in de VS in 2011.

Van Vliet New Plants is gekozen als Europese vertegenwoordiger van Saunders Genetics voor de introductie en het management van NewGen-plantmateriaal in de Europese handel. Het proces van tests en het opbouwen van de productie tot aan de verkoop aan consumenten zal naar verwachting twee tot drie jaar in beslag nemen.

“We geloven dat deze nieuwe planten van Saunders Genetics een enorm potentieel bieden voor de Europese markt,” zegt Peter Kroes, mede-eigenaar van Van Vliet New Plants. De lat ligt hoog om oplossingen te vinden voor de buxusschimmel en we zijn blij deze nieuwe generatie plantmateriaal aan het publiek te kunnen aanbieden. Mede dankzij deze introductie en het veredelingswerk van Saunders Genetics is er een mooie toekomst weggelegd voor deze plant.”

“We zijn blij met Peter en Van Vliet New Plants samen te kunnen werken en de mogelijkheden op de Europese markt te verkennen,” zegt Bennett Saunders, algemeen manager van Saunders Genetics en mede-eigenaar van Saunders Brothers Nursery, het oorspronkelijke bedrijf van Saunders Genetics. “Uitbreiding van de NewGen-genetica naar Europa is een belangrijk onderdeel van onze langetermijnvisie om deze planten in de VS en daarbuiten verkrijgbaar te laten zijn. We kijken uit naar de volgende stap.”

Voor meer informatie:

Van Vliet New Plants
Stroeërweg 14
3776 MJ Stroe
The Netherlands
T: +31 (0)342 - 444 344
info@newplants.nl
newplants.nl

Saunders Brothers
2717 Tye Brook Hwy
Piney River, VA 22964
Tel.: (434)277-5455
Toll Free: 800-307-2127
Fax: (434)277-8010
info@newgenboxwood.com
www.newgenboxwood.com

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven