IBN opent nieuwe kwekerij in Beugen

Onder toeziend oog van ruim tweehonderd medewerkers heeft wethouder Willy Hendriks van de gemeente Boxmeer samen met twee medewerkers op maandag 6 januari de nieuwe kwekerij van sociaal werkgever IBN officieel geopend. Voorafgaand kregen de medewerkers een ontbijt om het nieuwe jaar met elkaar in te luiden.

Werkzaamheden ter voorbereiding
Halverwege het voorgaande jaar heeft IBN de kwekerij gekocht en is gestart met opknappen. De elektrische installatie is op orde gemaakt, het schermdoek is vervangen en er is veel grondwerk verricht om een mooi strakke teeltvloer met lava te realiseren. Eind november zijn de eerste stekken in de afhardkas geplaatst en vanaf de opening worden ook andere stekjes in de kas geplaatst.

Groei zorgt voor arbeidsplaatsen
De kwekerij van IBN groeit hard. Daarom is geruime tijd gezocht naar een passende locatie om verder te kunnen uitbreiden. Tijdens deze zoektocht is specifiek gekeken naar de regio Land van Cuijk, zodat in deze regio extra arbeidsplaatsen gecreëerd kunnen worden en de werkgelegenheid in de regio Land van Cuijk wordt versterkt. De verwachting is dat de kwekerij ook de komende jaren verder kan groeien in de productie en IBN extra, passende werkgelegenheid kan bieden aan 30 tot 40 medewerkers met een mogelijke uitbreiding naar 100 werkplekken in de toekomst.

bron: IBN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven