Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dariusz Ignac, teeltmanager Smit Kwekerijen

Steeds meer vertrouwen in UV gewasbeschermers

Smit Kwekerijen is een kwekerij van groene kamerplanten uit het Groningse Hoogzand Sappermeer. In 2012 ging men er aan de slag met CleanLight, inmiddels een tijdje geleden dus. "Het was in die tijd nog echt iets nieuws", vertelt teeltchef Dariusz Ignac. "Er werden veel proeven gedaan om de claims van CleanLight zorgvuldig te toetsen in onze praktijk. Dat ging aanvankelijk met 1 crop protector op 1 gietboom, omdat we bezorgd waren over gewasschade, over het welzijn van onze biologische bestrijders, enzovoort."

Jaren van proeven volgden. Steeds op een iets grotere schaal. Inmiddels zijn drie van de bewateringsbomen uitgerust met UV gewasbeschermers."Ons personeel waardeert deze techniek omdat er geen luchtjes vanaf komen, de techniek is residu-vrij en er zijn geen zorgen over herintreding", weet Dariusz. "Onze gewassen presteren beter. Het lijkt alsof die kleine dagelijkse dosering UV een boost geeft aan het gewas qua vitaliteit. We zien dat vooral in de donkere maanden. Ook zijn de kleuren beter en hebben we beduidend minder ziektes in het gewas: minder schimmelziektes, maar ook minder bacterieziektes. Omdat de biologie goed blijft presteren, betekent dat ook minder noodzaak voor chemie."

 
Voor meer informatie:
CleanLight
Arne Aiking
Nieuwe Kanaal 7
6709 PA Wageningen
T: + 31 317 497 620
M: + 31 6 21 57 46 57
E: aiking@cleanlight.nl
www.cleanlight.nl
Publicatiedatum: