Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tropenhuis Centraal-Zwitserland gaat toch weer open

Eind juni 2019 heeft Coop het tropenhuis in Wolhusen gesloten. De toekomst van de kassen met tropische planten en de restaurants in Centraal-Zwitserland was ongewis, sloping dreigde. In december kwam echter de ommekeer: de gastronoom Gregor Vörös, die het kruidenhotel Edelweiss op de Rigi runt, maakte bekend dat hij het tropenhuis over zal nemen.

En nu gaat het snel: de heropening staat reeds voor 29 februari 2020 gepland. Het nieuwe team wil het tropenhuis als zogenaamde permacultuur runnen. Dat betekent dat het tropische en voortaan ook mediterrane fruit niet in monoculturen, maar duurzaam en ecologisch geteeld moet worden.

Gasverwarming moet vermeden worden
Het doel is een CO2-neutrale energieverzorging, zegt Gregor Vörös. Hoe dat precies te bereiken is, wordt momenteel onderzocht. Want actueel wordt slechts één derde van de benodigde energie door de afvalwarmte van het nabijgelegen gascompressorstation afgedekt, de rest via gasverbranding. "Dat is niet echt duurzaam en goed", zegt Gregor, "we werken er nu echter met de firma Ecocoach aan om een innovatieve oplossing te vinden."

Bron: SRF

Publicatiedatum: