Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brits Lagerhuis stemt in met Brexit-deal

Het Britse Lagerhuis heeft met 330 stemmen voor en 231 tegen ingestemd met de Brexit-deal. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk per 31 januari 2020, om 0.00 uur, daadwerkelijk de Europese Unie verlaat.

Het Britse Hogerhuis en het Europese Parlement moeten de deal formeel ook nog goedkeuren, maar dat is slechts een formaliteit.

In de deal is een overgangsperiode afgesproken waarin het Verenigd Koninkrijk en de EU zijn overeengekomen dat er tot en met tot 31 december 2020 vrijwel niets verandert. Voor het vervoer naar en vanuit het Verenigd Koninkrijk tussen 31 januari 2020 en 31 december 2020 wijzigt ten opzichte van de huidige situatie helemaal niets. Douaneformaliteiten zijn nog niet nodig en ook de Eurovergunning is nog gewoon geldig.

In deze tussenliggende periode trachten het Verenigd Koninkrijk en de EU tot een toekomstig vrijhandelsakkoord te komen. Lukt dat niet, en die kans is erg groot, dan is aan het eind van dit jaar mogelijk alsnog sprake van een no deal Brexit. Premier Johnson heeft namelijk via een aangenomen amendement geregeld dat een verlenging van de overgangsperiode met maximaal 2 jaar – een afspraak die onderdeel uitmaakte van de oorspronkelijke Brexit-deal – uitgesloten is.

Bron: TLN

Publicatiedatum: