Groen licht voor nieuwbouw Schneider Youngplants

Gemeente Altena heeft Schneider Younplants een vergunning verleend om in Woudrichem een nieuwe jonge plantenkwekerij te bouwen. Deze week kwam bovendien groen licht van de Rabobank voor wat betreft de financiering en is KG Systems de voorbereidingen voor de bouw van een ambitieus turn-key project gestart. De opening van het nieuwe bedrijf staat gepland voor november 2020.

Jakob en Rozemieke Schneider

Wegens herbestemming moet de leverancier van jonge planten uit Ridderkerk verkassen. De nieuwe state-of-the art kas (poothoogte 6 meter, kapbreedte 12.8 meter) zal 3.5 hectare beslaan en voorzien zijn van een moderne verwenkringruimte met daarin vier stekrobots. Slimme verlichting, scherminstallatie en teelttechniek zal de footprint van het bedrijf zo minimaal mogelijk maken.

De kas zal bestaan uit zes verschillende klimaatzones bestemd voor de productie van jonge planten. In beginsel zal worden belicht met SON-T en wordt getest met extra LED, in de toekomst voorziet men een gecombineerde oplossing door de gehele glasopstand.Klik hier voor de afbeelding in het groot

Op de locatie staat nu nog een verouderde chrysantenkas. Deze gaat tegen de vlakte en maakt daarmee ruimte voor het nieuwe bedrijf.


Voor meer informatie:
Schneider Younplants
E: info@schneiderbv.nl
www.schneiderbv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven