Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
pas na 3x reinigen worden karren hergebruikt

Hygiënebeleid Westlandse Plantenkwekerij aangescherpt

Sinds november 2019 zijn de fustloods en karrenwasstraat bij Westlandse Plantenkwekerij (WPK) echt klaar voor gebruik. Het bedrijf scherpt hiermee haar beleid op hygiëne nog verder aan.

WPK kweekt en ent warme en koude groenteplanten. In het hygiënebeleid wordt rekening gehouden met interne en externe invloeden. Hierdoor probeert het bedrijf de kans op het krijgen van ziektes en plagen tot een minimum te reduceren.

Twee belangrijke aspecten uit het hygiëneprotocol zijn de realisatie van een nieuwe fustloods en karrenwasstraat. Met laatstgenoemde reinigt het bedrijf karren die retour komen van haar opdrachtgevers.

“Met deze investering zijn we beter in staat om mogelijke bedreigingen van buitenaf ook echt buiten de deur te houden. Wij vragen onze klanten om het voor ons en andere opdrachtgevers zo veilig mogelijk te maken. De eerste handeling in het ontsmettingsproces is dat de karren door de klant ingespoten worden met Virkon S,” aldus Erik van der Arend, algemeen directeur.

Daarna lost WPK de karren in een aparte loods, waar zij door de nieuwe wasstraat gaan. De wasstraat zorgt dat deze karren in twee stappen met twee verschillende middelen gereinigd worden. Pas als ze uit de wasstraat komen, mogen ze verder het bedrijfsproces in.

In totaal zijn de karren dus drie keer behandeld alvorens er weer planten op vervoerd worden. Zo kan de plantenkwekerij op een automatische en gestructureerde manier vuile stromen van schone stromen onderscheiden. Het fust wordt op dezelfde manier gereinigd in de al eerder gerealiseerde gerobotiseerde wasstraat van WPK.

Voor meer informatie:                                                              Westlandse Plantenkwekerij
www.wpk.nl
info@wpk.nl

Publicatiedatum: