Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
binnenkijken bij Plantenkwekerij P. van Geest waar ook de hortensiaopkweek is gestart

"Topdrukte in de uitlevering van warme groentenplanten deze weken"

Het leveren van groentenplanten is tegenwoordig een (bijna) jaarrond aangelegenheid. "Iedere week hebben we wel voor iemand planten staan", vertelt Algemeen Directeur Thijs Hermans van Plantenkwekerij P. van Geest. "Onder andere in week 1-3 is het steevast topdrukte met het uitleveren van warme groenteplanten."

Daarbij zijn het momenteel vooral veel (voornamelijk buitenlandse) onbelichte tomatenkwekers die hun planten geleverd krijgen. "Maar", zo stipt Thijs aan, "dat neemt niet weg dat ook de eerste hortensia's voor de afkweek weer binnen staan."

Een inkijkje in de opkweek van tomaten- en paprikaplanten bij Plantenkwekerij P. van Geest

Maar kunnen hortensia's en vruchtgroenteplanten en dan vooral tomatenplanten wel jaarrond naast elkaar opgekweekt worden? "Jazeker", aldus Thijs. Hij wijst op onderzoek waarin het afgelopen half jaar, na intensieve toetsingen en bemonsteringen, naar voren kwam dat hortensia geen waardplant is voor het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) en Tomato chlorosis virus (ToCV). "Voor ons als plantenkweker een belangrijk onderzoek. Beide producten kunnen onder strikte hygiƫnemaatregelen dus prima naast elkaar worden gekweekt."

Voor meer informatie:
Plantenkwekerij P. Van Geest
Thijs Hermans
www.pvangeest.nl
info@pvangeest.nl