kennisbijeenkomst, 23 januari in Den Hoorn

"Emissie doelen halen? Er kan meer dan u denkt!"

Vorig jaar organiseerde Benfried een bijeenkomst over sporenelementen en weerbaarder telen. Hierbij kwam onder andere aan de orde dat juist doseren van stikstof en fosfaat ook alles te maken heeft met weerbaarheid van de plant.

Drie jaar onderzoek naar bemesting van Phalaenopsis
Benfried wil samen met leveranciers een bijdrage leveren aan het opdoen van kennis over het juist doseren van meststoffen met als doel een beter weerbare plant met zo min mogelijk emissie.
ICL en de Wageningen Universiteit hebben 3 jaar onderzoek gedaan naar bemesting van Phalenopsis. Doel van deze proef was om te kijken hoe we met een andere manier van bemesting aan de emissieregels van 2027 kunnen voldoen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de plant. Deze kennis kan iedere teler verder helpen om beter op maat te kunnen bemesten bij de oppotlijn met Osmocote. Monique van Slobbe van ICL zal dit onderzoek presenteren en ook uitleggen waarom we met rasverschillen bij de bemesting meer rekening moeten houden met ras-en soortverschillen.

Oplossingen slim combineren
Aansluitend zal meststof specialist Cor Poppe een presentatie geven over de nieuwe en onbekende oplossingen uit de gereedschapskist van Benfried. Hierboven ziet u de lipopeptiden van biologische oorsprong die kunnen helpen om de celwanden van foute schimmels en bacteriën te slopen. Door deze en andere oplossingen slim te combineren met traditionele oplossingen kan men goede oplossingen bieden, maar ook minder traditionele middelen gebruiken en proberen emissie te beperken.

De bijeenkomst vindt plaats in het filiaal in Den Hoorn op donderdag 23 januari 2020 en is van 19.30 tot 21.30 uur

U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst. Kosten voor deelname zijn €25,- welke na afloop worden gefactureerd. Deze bijeenkomst geldt niet voor de spuitlicentie.

 

Voor meer informatie:
Benfried International
www.benfried.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven