Colombia: Casablanca Farm blaast gerberateelt nieuw leven in

Na een pauze van 10 jaar is een van de teeltbedrijven van Benchmark Growers, Casablanca Farm, weer begonnen met het kweken van mini-gerbera's op ongeveer 1 ha. Ze hebben de eerste bloemen eind vorig jaar geoogst. Het assortiment bestaat uit 11 rassen, met daarnaast chrysanten en zomerbloemen als belangrijkste productgroepen, die geteeld worden op een 22 hectare tellende farm in Chia, Colombia.


Katherine Torres tussen de chrysanten

Herintroductie
10 jaar geleden kweekte Casablanca gerbera's, maar waarom zijn ze gestopt? "De gerbera was een van de vele gewassen die we hebben gekweekt, maar hij is zeer gevoelig voor ziekten en heeft na verzending in gemengde boeketten een kort vaasleven. De mini-gerbera's daarentegen zijn aantoonbaar sterker, dus dat is de belangrijkste reden om opnieuw te beginnen. Bovendien vraagt de markt erom", zegt Katherine Torres, de directeur productie van Casablanca.


De kas waarin gerberaplanten worden geteeld

Opstarten van de productie
In de tweede helft van 2019 hebben ze de kas gevuld met gerberaplanten. "De planten komen van verschillende veredelaars. De bloemen worden op substraat geteeld en we gebruiken zelfgemaakte substraten met Colombiaanse kokosgruis en kokoschips vermengd met rijstkorrels en steenkool".

Casablanca
Casablanca is een van de grootste leveranciers van Riofrio, de boekettenmaker in het Queens Bouquet Network. Bloemen worden verkocht onder de merknaam Benchmark Growers, Florexpo en The Queen's Flowers, dat elk jaar meer dan 100 miljoen bloemen voor mixboeketten exporteert.

Teelt
Gerbera wordt slechts op zeer bescheiden schaal geteeld in Colombia, niet in de minste plaats omdat de bloem lastig te vervoeren is. Wel is het een van de producten die, zoals bijvoorbeeld ook ranonkels, op de achtergrond op belangstelling mogen rekenen, omdat men zich met dergelijk producten juist kan onderscheiden te midden van het rozen en anjer-geweld.

Voor meer informatie:

Benchmark Growers
www.benchmarkgrowers.com

 

 

The Queen's Flowers
www.queensflowers.com

 

 

Florexpo
www.florexpo.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven