Koppelen nieuwbouw Ammerlaan-Sosef 'pittig klusje' voor scherminstallateurs

Tholen - De nieuwe kas voor potplantenkwekerij Ammerlaan-Sosef in Honselersdijk staat nog niet eens, maar de voorbereiding voor de scherminstallatie zijn al geruime tijd aan de gang. En dat moet ook, zo vertelt Ruud den Engelsman van Luiten Greenhouses, want 'het wordt best wel een pittig klusje'.

Jeffrey Ammerlaan en Gertjan Sosef van potplantenkwekerij Ammerlaan-Sosef konden afgelopen najaar het land van de buurman kopen. Aan de achterkant van hun hoofdlocatie in Honselersdijk wordt 1,2 hectare bijgebouwd. 

In die nieuwe kas, waar Celosia's, Primula's en cyclamen in diverse potmaten worden gekweekt, moet ook weer een scherminstallatie komen. Net als in 2017, toen de kwekers 'een hoekje' van 6200 vierkante meter bijbouwden, mag Luiten Greenhouses de installatie op zich nemen. 


Ruud den Engelsman van Luiten en Gertjan Sosef van Ammerlaan-Sosef zetten hun krabbel onder de opdracht

Twee installaties in één kas
"Er zal een dubbele en een enkele scherminstallatie gemonteerd worden", vertelt Ruud den Engelsman van Luiten. "Beide installaties komen naast elkaar te liggen. Afdeling 1 krijgt een verduisteringsdoek boven met daaronder een diffuus energiedoek. In afdeling 2 komt een enkele verduisteringsinstallatie."

En dan blijft er nog een stukje kas over, want in totaal komt er 1,2 hectare kas bij. Aangebouwd eigenlijk, waardoor beide kassen aan elkaar gekoppeld moeten worden, net als de scherminstallaties. "Zodra de spanten en de kopgevels weggebroken zijn, kunnen wij aan de slag", weet Ruud.

Koppelen zodra de kopgevel weg is
Maar eigenlijk is men al een bezig. "We hebben een jaar voor dit project uitgetrokken en zijn, zodra we van de Jeffrey en Gertjan hoorden dat er uitbreidingsplannen waren, alvast gaan kijken welke installaties er moesten komen. Toen wisten we alleen nog niet hoe groot de kas precies werd."

Ruud verwacht nu in augustus aan de slag te kunnen met de scherminstallatie. Dan moet de kopgevel weg zijn, een belangrijke voorwaarde om de beide kassen installatietechnisch te kunnen koppelen. "Maar alles wat we, in overleg met kassenbouwer Reytec, de andere betrokken partijen en de kwekers eerder kunnen doen, is mooi meegenomen."

Voor meer informatie:
Luiten Greenhouses
www.luiten-greenhouses.com
info@luiten-greenhouses.com 

Ruud den Engelsman
ruud@luiten-greenhouses.com 

 

Ammerlaan-Sosef
Sprongenloet 5a
2675 KV Honselersdijk
www.ammerlaan-sosef.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven