aan reparatie lekke leiding Uniper wordt gewerkt

Telers in Lansingerland tijdelijk verstoken van warmte

Tholen - Door een lekkage in een warmteleiding van leverancier Uniper krijgen telers in de gemeente Lansingerland sinds maandagmorgen geen externe warmte meer geleverd. Het duurt zeker nog enkele dagen en mogelijk zelfs tot volgende week voordat de leiding hersteld is, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

De problemen met de leiding ontstonden bij de centrale in Capelle aan den IJssel, meldde RTV Rijnmond. Daar ontstond een lek aan de warmteleiding. Om de uitstroom te stoppen, waardoor plassen op het wegdek onder een snelwegviaduct ontstonden, moest de leiding dicht.

Zelf stoken
Telers zullen totdat de leiding hersteld is, zelf moeten stoken om aan hun warmtevraag te voldoen. Een exacte datum durft men bij Uniper nog niet te geven. "Het gaat om flinke leidingen, waarbij een kapotte verbinding niet zomaar hersteld is. Uiteraard wordt er hard gewerkt aan snel herstel."

De externe CO2-voorziening is niet verstoord, omdat Uniper geen CO2 aan de telers in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs (de zogenaamde B-driehoek) levert. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven