Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Royal FloraHolland:

Global sourcing services maakt internationaal aanbod breder beschikbaar

Global Sourcing Services (GSS) maakt het voor kopers mogelijk om via Royal FloraHolland direct sierteeltproducten in te kopen zonder zelf lokaal leveranciers te hoeven zoeken.

Het is een betaalde dienst van Royal FloraHolland. Manager Sebastiaan Hoogendoorn van GSS vertelt erover.

"In de sierteeltsector is inkopen net iets complexer dan alleen maar ja zeggen", weet Sebastiaan. "Elk bedrijf heeft een eigen inkoopproces, maar dat past niet altijd bij specifieke afzetkanalen. Dan volstaat alleen klokhandel ineens niet meer of krijg je vraag naar aanbod dat alleen in Italië of Spanje te koop is. Gevolg: meer directe, internationale handel. En die kent zijn eigen uitdagingen."

Coöperatief denken
"Vanuit de kweker geredeneerd is GSS hartstikke coöperatief gedacht. Samenwerken maakt je sterker. Met GSS verbreedt Royal FloraHolland voor groepen leden de markt. Dat maakt hen minder afhankelijk van die ene koper, versterkt hun marktpositie, verbetert hun prijsvorming en zorgt ervoor dat hun investeringen beter renderen. Het doel is niet om aan te bieden wat volgende week goedkoop is."

Sebastiaan: "En de transactie als zodanig is ook niet het ultieme doel. Wat wij proberen, is om langdurige relaties te creëren tussen partijen en jaarrondlijnen. Het gaat om diensten die zorgen voor een geslaagde transactie met ledenproducten die anders niet zouden worden verhandeld."

De cultuur begrijpen
In verschillende landen werken GSS-specialisten op uiteenlopende terreinen. Zij kennen de cultuur en spreken de taal, want overal in de wereld doen mensen anders zaken. In Kenia heb je met Kenianen, Indiërs, Britten en Nederlanders te maken. In Noord-Italië gaat het net anders dan in Zuid-Italië. Ga er maar aan staan. Sebastiaan vertelt over de GSS-diensten: "Vanuit de specifieke kopersvraag maken we inzichtelijk welke hoeveelheden aanbod daarvoor in welke periodes voorhanden zijn. Komt er een transactie, dan zorgt GSS ervoor dat wordt geleverd wat is gekocht."

"Zo begeleiden wij bijvoorbeeld de inkoop van Keniaanse bloemen door een veiling in Tokio. Zij geven voor de komende periode een gespecificeerde totaalbestelling op. Wij faciliteren de totstandkoming van de transacties, doen de kwaliteitscontrole en begeleiden de logistieke afhandeling op de luchthaven. Dus krijgen ze in Tokio de aantallen, kwaliteiten en verpakkingen die zij besteld hebben. Op de afgesproken tijd."

Waardetoevoeging
"Wij kunnen ook grote handelsbedrijven helpen, met deelorderbegeleiding of kwaliteitscontroles, al kunnen zij best zelfstandig sourcen", stelt Sebastiaan. "Voor kleinere en middelgrote bedrijven is zelfstandig leveranciers zoeken veel moeilijker. Niet vanwege de transactiegrootte. Maar rondom een transactie speelt zo veel en bestaan zoveel barrières en kosten, dat dit gewoon te duur wordt. Zo bezien doet GSS dus aan waardetoevoeging. En juist daarom kunnen we niet wachten om de dienstverlening van GSS aan te sluiten op Floriday."

"GSS maakt ons bedrijf sterker"
Marketingmanager Irene Njeru van Winchester Farm Limited in Kenia is blij met de diensten van Global Sourcing Services (GSS). "We gebruiken vrijwel het hele pakket:

  • Sourcing
  • Logistiek
  • Kwaliteit
  • Marktonderzoek
  • Klantacquisitie

Door sourcing en acquisitie kunnen we meer verkopen op verschillende markten. Marktonderzoek leidt tot betere verkoop- en marketingbeslissingen. De kwaliteitscontroles stimuleren ons om de beste op de markt te zijn en versterken zo onze marktpositie. Verder creëren we samen met GSS aantrekkelijke verpakkings- en vervoertarieven, wat ons product extra concurrerend maakt. Wat ons betreft, moet GSS vooral doorgaan op de ingeslagen weg. Hopelijk met nog meer afnemers, zodat onze relatie met GSS verder wordt versterkt."

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: