Gerard van der Deijl verkoopt Ethiopische rozenkwekerij aan Ethio Vegfru Group

Gerard van der Deijl heeft overeenstemming bereikt met de Ethio Vegfru Group Plc over de overname van zijn onderneming Lafto Roses in Ethiopië. Als belangrijkste reden voor het besluit voert hij aan dat zijn leeftijd hem noopt afscheid te nemen van de Ethiopische business en zijn kinderen geen interesse hebben om het bedrijf verder te exploiteren.

Van der Deijl heeft de kwekerij in vijftien jaar in samenwerking met lokaal management uitgebouwd tot één van de grotere exporteurs van rozen uit het Oost-Afrikaanse land.

Lafto Roses is gespecialiseerd in middelgroot bloemige rozen in een hoger kwaliteit segment voor levering aan de traditionele bloemist. Daarnaast wordt een belangrijk gedeelte vermarkt op Nederlandse veilingen.

Gerard van der Deijl is in de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de dagelijkse gang van zaken. Hij schat ongeveer 120 keer heen en weer te zijn gevlogen sinds 2005, toen hij startte met de bouw van de kwekerij op een tiental kilometers van de hoofdstad Addis Ababa. In die periode is op een perceel grasland van de Ethiopische regering een moderne kwekerij verrezen met 37 ha. plastic folie kassen waarin dagelijks 600 lokale medewerkers werkzaam zijn. 

“Wij zijn enorm blij met deze transactie”, zegt Gerard, vooral omdat Lafto Roses Plc. onder de eigen vertrouwde naam blijft voortbestaan als dochteronderneming van Ethio Vegfru. Vegfru heeft 1.800 medewerkers en is in Ethiopië een gespecialiseerd en gerenommeerd productiebedrijf van groente en fruit. De Vegfru groep is wereldwijd actief in diverse markten, waaronder de horticultuur, retail, foodservice, industrie en agricultuur. Door de overname van de rozenkwekerij Lafto Roses Plc. breidt zij haar retail-activiteiten op meerdere afzetmarkten wereldwijd fors uit.

Voor meer informatie:
Lafto Roses
https://www.laftoroses.com/


Van der Deijl Roses B.V.
Gerard van der Deijl
E: gerard@vanderdeijl.nl
www.vanderdeijlroses.com/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.