Sierteelt boekt meer omzet en export dan in 2018

Na de zomerdip herstelde de omzet van snijbloemen in september, vooral dankzij meer verkochte aantallen. Vanaf oktober droegen hogere prijzen hier aan bij. Tot en met november lag de omzet 1% boven die in dezelfde periode van 2018. De volumedaling van ruim 2,3% werd overtroffen door de 3,2% stijging van het gemiddelde prijsniveau.

De omzet van pot- en perkplanten kwam tot en met november 3% hoger uit dan in dezelfde periode van 2018. In de eerste maanden van het jaar was er een achterstand in omzet, vooral door lage prijzen van perkplanten. Aan de positieve omzetontwikkeling droegen prijs en volume in gelijke mate bij.

De markt van tuinplanten kwam traditioneel in september uit haar zomerslaap. De prijzen van het totale pakket tuinplanten stonden 1,6% in de plus. De verkochte aantallen stegen tevens met ruim 1%. Samen betekende dit een kleine 3% hogere omzet.

Tot en met november is de export van sierteeltproducten uitgekomen op 5,7 miljard euro. De export van snijbloemen bedroeg 3,4 miljard euro, 3% meer dan in dezelfde periode in 2018. De export van pot- en tuinplanten was 2,3 miljard euro, bijna 4% boven die van een jaar eerder.

Cijfers zijn van Agrimatie, een nadere uitwerking naar product categorie leest u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven