Wie wil er telen op de Malediven?

Wie wil er telen op de Malediven? Dat is de vraag die Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen stelt om start-up Resilient Island Foundation te helpen. Het doel van deze startup is om geïsoleerde gebieden op de wereld zelfredzamer te maken, waarbij de focus ligt op voedsel en afvalstromen.   

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen ondersteunt naast het bestaande tuinbouwbedrijfsleven ook startups en scale-ups. Een van de startups die steun vanuit de topsector heeft gekregen is dus de Delftse start-up Resilient Island Foundation. 

Het eerste project waarmee de startup aan de slag gaat is het Maldives Matter Greenhouse Project: een zelfvoorzienende en circulaire kas. De Malediven importeren 95% van hun voedsel, ze importeren diesel om 97% van hun energie met op te wekken, in droge periodes is er vaak een tekort aan vers drinkwater en er is een groot afvalprobleem door de grote afstanden tussen de eilanden.

Interesse in de uitdaging? Neem dan contact op met Carmen Jansen op via carmen.jansenodh@resilientisland.com of +31 (0) 6 34852256. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven