Plantion veilt op oudejaarsdag

Met een extra veildag op 31 december komt Plantion naar eigen zeggen haar kopers tegemoet. Het veilaanbod laat de veiling deels afhangen van een peiling onder klokkopers. Het groencentrum en het groothandelscentrum zijn eveneens geopend.

Plantion trakteert haar kopers 31 december op oliebollen. Rechts Eva Asijee is sinds 1 december 2019 hoofd Klokverkoop bij Plantion (VVB Van Bree)

Met het veilen op oudejaarsdag geeft Plantion een signaal, aldus Eva Asijee, sinds 1 december hoofd Klokverkoop. “We laten zien dat we er echt zijn voor onze kopers en kwekers. Veel bloemenwinkels zijn op 31 december gewoon open aangezien het op een dinsdag valt. Als bloemist wil je ook dan een mooi assortiment in je winkel hebben. Daarom is besloten dat we die ochtend gaan veilen.”

Het exacte klokaanbod staat nog niet vast. “Dat laten we deels afhangen van de behoefte onder kopers, die zijn we nu aan het peilen. De laatste weken stond alles in het teken van kerstproducten. Naar verwachting is er nu weer meer vraag naar ‘gewone’ kamerplanten. In elk geval zullen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.”

Eerder aanvoeren
Asijee wijst erop dat transport wel een aandachtspunt is. “Er zal op oudejaarsdag minder collectief transport zijn aangezien alle overige veilingen gesloten blijven. Voor aanvoerders kan het slim zijn om hun aanbod al op maandag 30 december bij Plantion neer te zetten. Dat is voor ons geen enkel probleem.”


Kopen Op Afstand
De klok van Plantion vertoont de laatste maanden een stijgende lijn en Asijee verwacht die in 2020 te kunnen doortrekken. “Er komt steeds meer stabiliteit in vraag en aanbod. Daarnaast gaan we Kopen Op Afstand aantrekkelijker maken door een iets andere betaalvorm en kwalitatief goede foto’s van actueel klokaanbod.”

bron: Plantion


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven