conclusie gewasbijeenkomst Cyclamen

"Marktsituatie cyclamen vraagt om afstemming vraag en aanbod"

Tijdens de voorbereidingen van de gewasbijeenkomst Cyclamen op 13 december is geconcludeerd dat de cyclamen onder druk staan. Het beter afstemmen van vraag en aanbod wordt door telers gezien als oplossing met het meeste perspectief.

Tijdens de gewasbijeenkomst werden de winnaars van de Benchmark Cyclamen 2019 bekendgemaakt. KQ Plants, M.C.M. Enthoven en Kwekerij de Rijke waren de winnaars in de diverse categorie├źn.
 
Tijdens de gewasbijeenkomst is met de aanwezige telers verder van gedachten gewisseld over de geconstateerde marktsituatie. Vooraf waren er drie mogelijke oplossingen genoemd, met het beter afstemmen van vraag en aanbod als het meest genoemde. Het is belangrijk dat de telers daar zelf over nadenken. Een andere conclusie was dat de promotie voor het buitengebruik wordt gemist. De inschatting van de aanwezigen was dat hierdoor ook een stuk van de vraag is weggevallen. Dit is ook meteen een tweede (vaak genoemde) oplossing. De landelijke commissie pakt dit punt op samen met de veredelaars. Er zijn ook al mogelijkheden genoemd om budget bij elkaar te krijgen.

Verwachting van de consument
Het derde punt is verbetering van de houdbaarheid. Kwaliteit is belangrijk, maar houdbaarheid is nog belangrijker. Die moet voldoen aan de verwachting van de consument, zo stelden de aanwezige telers. Ook dit punt wordt opgepakt door de veredelaars en de landelijke commissie. Er lopen al diverse onderzoeken bij de veredelaars en ook voor komend jaar staan er diverse onderzoeken gepland.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.