Zware tuinroos wint aan populariteit

Tuinrozen hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen en vooral in het voorjaar lijkt dit type roos zeer goed te verkopen, vertelt Isabelle Henin Spindler van Red Lands Roses. Dit Keniaanse teeltbedrijf is gespecialiseerd in het kweken van T-Hybride en trosrozen en ze zien dat steeds meer bloemisten trosrozen met lange stelen gebruiken.


Isabelle Henin Spindler en Rita Wanjiku tijdens de IFTF 2019 in Vijfhuizen, Nederland.

"Nu de concurrentie van supermarkten elk jaar heviger wordt, moeten bloemisten producten en diensten aanbieden die supermarkten niet kunnen aanbieden", zegt Spindler. "Mensen zijn altijd op zoek naar iets dat een product anders maakt en de steellengte lijkt het kenmerk te zijn dat een trosroos anders maakt dan de andere producten op de markt."

China
Volgens haar waren stelen van 70 en 80 cm het afgelopen voorjaar populair. "Deze lange steellengtes worden vooral gebruikt voor grote evenementen en bruiloften. In China zien we bijvoorbeeld dat de rijken veel geld uitgeven aan tuinrozen met lange stelen omdat niemand anders die heeft. Ook hier gaat het erom anders te zijn en daarom op te vallen".

Volgens Spindler is het nog steeds een nichemarkt, maar ze is zeer tevreden met de vraag en de prijzen. "Wij zijn een van de weinige telers die in staat zijn om deze rozen in deze lange lengte en in een goede kwaliteit te telen.

Tijdens de IFTF van afgelopen november toonde de kweker al een aantal nieuwe varieteiten, die per mei dit jaar op de markt zullen komen. "We zijn twee jaar geleden begonnen met de teelt en zijn momenteel bezig met commerciële proeven. In mei zijn we klaar om daadwerkelijk te gaan leveren."

Voor meer informatie:
Red Lands Roses
Isabelle Henin Spindler
Email: gm@redlandsroses.co.ke www.redlandsroses.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven