Nieuw type hortensia van de beproefde hortensia's van de beproefde winnaars in Japan

Luxrangea 'Bridal Shower' Japanse bloem van het jaar 2019-2020

De nieuwe hybride hortensia Luxrangea Bridal Shower is uitgeroepen tot de Japanse bloem van het jaar 2019-2020.

Japan Flower Selections (JFS) is de naam van een Japanse bloemenwedstrijd voor nieuwe rassen, die meerdere malen per jaar in Japan wordt gehouden. Het wordt georganiseerd door de Japan Flower Selections Association.

JFS evalueert nieuwe bloemen- en plantenrassen en beveelt deze jaarlijks aan bij de bloemensector voor de verkoop aan de consument. Ook voert JFS een eerlijk onderzoek uit naar bloemen en planten door professionals uit de bloemensector en worden er uitstekende variëteiten gekozen voor de consumenten- en professionele markt.

Commentaar van Japan Flower Selection jury  
Luxrangea 'Bridal Shower' is een baanbrekende hortensia die uit elke zijknop bloeit. Het unieke karakter in vergelijking met andere hortensia's is aantrekkelijk en wordt erkend als een ras met een ongekende nieuwe vorm die een impact zal hebben op de bloemensector. Omdat de plant naar wens kan worden afgetopt, is de plant ook geschikt om op te hangen of te trainen, waardoor het mogelijk is om als nooit tevoren van hortensia's te genieten.

Met kleinere bladeren die een lagere transpiratiesnelheid hebben dan andere hortensia's, heeft hij minder water nodig. Luxrangea 'Bridal Shower' is een nieuw ras dat veel aantrekkelijke eigenschappen heeft voor de consument.


Hangende tak zonder snoeiwerkzaamheden

Over Luxrangea 'Bridal Shower'.

  1. Produceert bloei van alle laterale knoppen en heeft zes keer meer bloemen dan de gemiddelde hortensia.
  2. Lagere transpiratiesnelheden door de kleinere bladgrootte, waardoor de plant minder snel uitdroogt dan andere hortensia's.
  3. Ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van containers en hangmanden tot landschappen.
  4. Geen snoeibeurt nodig, gemakkelijk te kweken en weinig onderhoud.
  5. Groeit jaar na jaar voller, prachtig om naar te kijken.

Verfrissende limoengroene hermafrodiete bloemknoppen die doen denken aan een gypsophila bruidsboeket verschijnen aan het begin van de bloei. Als decoratieve bloemen bloeien, verandert de kleur van wit naar lichtroze.

Over de verkoop
Vanaf maart 2020 zal de Luxrangea 'Bridal Shower' verkrijgbaar zijn in 15 cm bakken in tuincentra, thuiscentra, bloemenwinkels en postorderbedrijven in heel Japan. De productie en verkoop zal worden verzorgd door Proven Winners Japan. 'Bridal Shower' zal in de nabije toekomst in Zuid-Korea worden geïntroduceerd.

Other Awards
De door RHS georganiseerde Chelsea Flower Show 2018 heeft deze hortensia bekroond tot de Plant of the Year Award. *EU-verkoopnaam Runaway Bride 'Snow White'.


Aan de linkerkant: Ushio Sakazaki, Plant21 LLC. Aan de rechterkant: RHS Plant of the Year 2018

Prestatie van Japanse veredelaar
Hortensia's zijn inheems in Japan. Sinds ze in de jaren 1800 in het Westen werden geïntroduceerd, zijn de planten in de loop der tijd sterk verbeterd. Door de kruising van de in het Westen verbeterde hortensia macrophylla met wilde Japanse soorten is Luxrangea 'Bridal Shower' erin geslaagd om een onderscheidend vermogen te ontwikkelen om bloei te produceren van alle zijtoppen, wat ongebruikelijk is voor hortensia's. Het ras is gemaakt door de Japanse veredelaar Ushio Sakazaki, die Safinia en Calibrachoa ontwikkelde, wat een revolutie teweegbracht in de tuinbouw.

Sakazaki: "Het was echt onverwacht; een hybride van H. macrophylla en Japanse wilde soorten die bloeit van nieuwe stengels en alle zijtoppen. Als veredelaar krijg je zelden de kans om zo'n buitengewone variëteit te creëren. Ik ben er trots op dat ik niet alleen internationale prijzen heb ontvangen, maar ook deze prestigieuze prijs in Japan. Ik ben ervan overtuigd dat Luxrangea's eigenschappen van nu af aan zullen worden doorgegeven aan andere hortensia's. Houd ons dus in de gaten!"

Voor meer informatie:
Hakusan co., Ltd
Masashi Fujiwara Marketing Manager
van Hakusan, Ltd Masashi Fujiwara E-mail: fujiwara@hakusan1.co.jp
Web: https://provenwinners.jp/  
Tel: +81 561 75 5777


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven