Dream Farms introduceert 'Scentsation Rose Bouquets'

"Tropische rozenboeketten bieden de markt iets nieuws"

"Het enige dat constant is in de bloemensector, is verandering, dus je kunt beter blijven veranderen en nieuwe dingen uitproberen." Met dit in gedachten introduceerde de Ecuadoraanse rozenkwekerij Dream Farms hun "Scentsation Rose Bouquets". Dit zijn milieuvriendelijke boeketten die lekker ruiken. "Ons doel is om de consument een echt iets nieuws te laten ervaren", zegt Juan Carlos Ponce, General Manager van de kwekerij.

Hoe is het allemaal begonnen?
Samen met zijn vrouw Adriana Espinosa en zijn zwagers richtte Ponce in 2010 Dreams Farms op. In de stad Tabacundo kweken ze meer dan 40 soorten rozen op 7,5 ha en op een hoogte van 2840 meter boven de zeespiegel.

Sinds het begin is het bedrijf toegewijd aan het milieu, hun werknemers en hun gemeenschap. "Zodra we onze Rainforest Alliance-certificering kregen, hebben we besloten om meer onderzoek te doen naar wat we kunnen doen met betrekking tot het aanbieden van milieuvriendelijkere producten. Ongeveer een jaar geleden zijn we begonnen met het onderzoeken van alternatieve en innovatieve mogelijkheden voor het kweken en verpakken van de rozen en we kwamen met dit nieuwe idee van boeketten."

Scentsation Rose Bouquets
Alle boeketten in deze nieuwe lijn bestaan uit rozen en tropische vulbloemen. Het is een andere kijk, een andere aanpak, een fris idee. Volgens Ponce stelt dit concept hen in staat om unieke boeketten te maken. "Onze klanten kunnen de kleur van de roos kiezen. We gebruiken duurzame bloemen en verwerken exotische bladeren en geuren in onze boeketten, waardoor ze uniek en anders zijn bij elke bestelling."

Niet elk soort tropisch gebladerte werkt echter. "Er zijn veel tests gedaan om uit te vinden welke tropische vullers bestand zijn tegen de koudeketen die de rozenboeketten nodig hebben. Niet alle tropisch gebladerte kan de koudeketen aan, omdat sommigen verbranden."

Het creëren van een geparfumeerd boeket was een andere uitdaging. "We hebben eerst met geurende rozen geëxperimenteerd, maar omdat ze meestal een korter vaasleven hebben, hebben we besloten om naar een andere oplossing te zoeken. Nu gebruiken we een geurende natuurlijke olie die het vaasleven niet beïnvloedt. We spuiten het op het boeket."

Deze boeketten bevatten een decoratieve jute hoes, een biologisch afbreekbare heldere hoes op plantaardige basis en bloemenvoeding. "Het mooie van de jutezak is dat het boeket er milieuvriendelijk uitziet. Ook kan de consument het gebruiken om de vaas ermee te bedekken."

Milieuvriendelijke beweging in de VS
De VS is de primaire markt van de Dream Farms, en ze leveren al enkele jaren aan het land. Maar hoe is de vraag naar milieuvriendelijkere alternatieven in dit land? "De vraag naar deze alternatieven is niet zo groot als in Europa. Ik denk dat er steeds meer mensen en supermarktketens in de VS zijn, zoals Whole Foods, Albertsons en Safeway, die zich ermee bezig houden.

Afgelopen oktober, tijdens de PMA Fresh Summit in Anaheim (CA), waaraan we voor het eerst deelnamen, kregen we positieve reacties. Ook al is het nu niet zo populair, klanten zien er veel toekomst in. Dit heeft op zijn beurt weer deuren voor ons geopend."

Europa betreden
Momenteel worden de "Scentsation Rose Bouquets" alleen naar de VS verscheept. Ponce ziet echter mogelijkheden om met deze boeketten ook voet aan de grond te krijgen op de EU-markt. "Voor de IFTF-show in Vijfhuizen hebben we deze boeketten aan een Nederlands importbedrijf geleverd en ze kregen heel veel positieve reacties."

Voor meer informatie:
Dream Farms
Juan Carlos Ponce, General Manager
juanponce@dreamfarmscorp.com www.dreamfarmscorp.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven