Nieuwe Europese Plantgezondheidsverordening van start

Per 14 december is de nieuwe Europese Plantgezondheidsverordening ingegaan. Dat betekent o.a. dat alle plantpotten van een plantenpaspoort moeten zijn voorzien. Koopt en verhandelt u een pot waar dit niet op is aangebracht, dan adviseert Naktuinbouw de zending te weigeren dan wel terug te sturen en daar bovendien melding van te maken.

Daarnaast is de regelgeving met betrekking tot quarantaine organismen gewijzigd. Enkele van deze organismen zijn anders ingedeeld en/of hebben een andere status gekregen. Een overzicht hiervan vindt u hier.

Bovendien behelst de wet nieuwe regels voor transit- en transhipmentzendingen met planten en plantaardige producten. Deze regels betreffen alle plantaardige producten, die onder douanetoezicht binnen de EU worden verplaatst (transit) of overgeladen (transshipment). Alle zendingen moeten - vanuit fytosanitair oogpunt - veilig worden verpakt en vervoerd. Vanaf 1 april 2020 moeten dergelijke zendingen worden aangemeld in Cliënt-import. Meer informatie hierover leest u hier.

Afbeelding: Naktuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven