Blik in de toekomst op Flower Science congres 2019

Gamers die als extra ogen van de bollenteler gaan functioneren. Robots die in de toekomst de arbeidsomstandigheden gaan veraangenamen. Bollentelers en andere vakgenoten werden woensdag 11 december tijdens een drukbezocht Flower Science congres bijgepraat over ‘big data, smart business’.


foto: Flower Science (meer foto's vindt u hier).

Tijdens het jaarlijkse congres in het Lissese Floralis kregen de bezoekers een kijkje in de toekomst. Zo vertelde Amanda van Diemen over hoe de agrariërs meer grip op hun imago kunnen krijgen. "Niet door te roeptoeteren maar door te laten ervaren hoe goed je bent. Daarvoor moet je wel weten wat het huidige beeld is, waar je goed in bent en hoe je wilt dat je imago is. Kijk uit met wat je zegt want het is net als in een huwelijk. Sommige uitspraken blijven je achtervolgen."

Naast tips over het verbeteren van het imago kregen de aanwezigen informatie over de nieuwste ontwikkelingen in het bollenvak. Zo is het Noordwijkse bedrijf BlackShore bezig met het ontwikkelen van een computergame Cerberus Bright Colors waarbij gamers de bollentelers gaan helpen. De spelers krijgen satellietbeelden voorgeschoteld waarop ze kunnen aangeven hoe het gewas ervoor staat. Deze informatie kunnen telers gebruiken om al dan niet in te grijpen.

Dat dat ingrijpen in de toekomst mogelijk voor een belangrijk deel door robots wordt gedaan, vertelde Erik Pekkeriet van Agro Food Robotics. Hij liet zien waar in andere agrarische sectoren al robots worden ingezet en hoe onder meer vitual reality een rol speelt bij de ontwikkeling van nieuwe robotsystemen. "Zo maak je het werk voor de medewerkers leuker." De middag werd afgesloten met een netwerkborrel en aansluitend het traditionele stamppotbuffet.

Wie nog eens verder wil doorpraten over één van de onderwerpen, kan contact opnemen via info@flowerscience.nl.

Auteur: Flower Science


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven