Alle certificaten op de klok

Vanaf 19 december 2019 wijzigt en vereenvoudigt de werkwijze voor het meegeven van een certificaat. De EAB bij de klokaanvoer wordt namelijk dan automatisch gevuld met de certificaten bij binnenkomst van de partij. Via Floricode ontvangt FloraHolland deze gegevens vanuit de certificerende organisaties. Omdat Floricode nog niet van al deze organisaties de certificaatinformatie ontvangt, vult de kweker voor een klein aantal certificaten deze code nog zelf in.

Tot nu valideerde en vulde FloraHolland alleen de certificaten MPS A/B/C en GlobalGAP in. De kweker zorgde zelf voor het meegeven van de overige certificaten via de EAB. Door de nieuwe werkwijze valideert de veiling van een groot aantal extra certificaten de status van de kweker. Hierdoor is de certificaatinformatie van de aanvoerder nog meer up-to-date en betrouwbaar.

Milieucertificering verplicht vanaf eind 2021
Royal FloraHolland stelt milieuregistratie en -certificering gefaseerd verplicht voor alle kwekers (leden én niet-leden) die bloemen en planten aanvoeren op de marktplaats. Het verplichte milieucertificaat wordt stapsgewijs ingevoerd. De eerste stap is digitale milieuregistratie voor alle aanvoerders op de marktplaats, uiterlijk 31 december 2020. Vervolgens is na 31 december 2021 een marktconform milieucertificaat verplicht gesteld voor alle aanvoerders van Royal FloraHolland. De derde stap is om kwekers te laten voldoen aan alle in de sierteeltsector gestelde FSI-duurzaamheidsnormen. Aan deze stap is nu nog geen datum gekoppeld.

Met de Ledenraad is afgesproken om kwekers die nog niet digitaal registeren en nog niet gecertificeerd zijn te helpen met een onboarding-programma. Dit programma wordt momenteel vormgegeven.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven