Niels Jonker flowers stopt met iris

Weinig fiducie in de iris

Tholen - Het is geen groot product en ook voor Niels Jonker flowers is het maar een karretje per dag. Maar als de bloemen met enige regelmaat doordraaien en simpelweg niet worden verkocht, ga je er niet harder van lopen. “We hebben best een aardig jaar gedraaid met de pioenrozen, de tulpen en de lelies. Maar irissen, daar trekken we de stekker uit.”

Op Twitter maakt Niels af en toe wat herrie voor zijn product, maar voor de iris lijkt het weinig zonden aan de dijk te zetten. “Mijn vader had ze 30 jaar geleden al, toen verdween het uit ons assortiment en vijf jaar geleden pakte ik het er toch weer bij. Misschien dat er een centje mee te verdienen was. We voeren er nu zo’n 500.000 aan, maar het levert niets op. Zo is de markt nu eenmaal. Het is niet alle dagen slecht, vanmorgen waren de prijzen weer wel goed. Maar over het algemeen heeft de consument er gewoon niet zoveel meer mee.”

Er is niet een duidelijke reden voor de tegenvallende verkoop. Misschien wat meer promotie. Engeland, traditioneel een grote afnemer, is erg voorzichtig geworden. “Maar de belangrijkste reden is dat je je nauwelijks nog kunt onderscheiden met een niche product”, weet Niels. “Vroeger had je een lijstje met producten. Als de ene teelt niets werd, dan ging je rekenen en overwoog je een andere. Maar nu heeft de teler zo’n papiertje niet meer, want het kan toch niet uit. Heb je iets moois en kom je met 5 kuipjes, dan levert het geld op. Kom je de dag erop met 10 kuipjes, dan kieperen ze het de sloot in.”

Wat er in de straks lege kas komt, ligt nog als een vraagteken op tafel. “Ik ga er geen teelt inzetten waar geld bij moet”, besluit Niels. “Als iemand een goed idee heeft, mag hij zich melden!”

Voor meer informatie:
Niels Jonker Flowers
Jan Glijnisweg 48
1702 PD Heerhugowaard
E: info@jonkerflowers.nl
www.jonkerflowers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.