Tuincentrum De Bruin geholpen met nieuwe waterpot De Bruin Plantpot

Betere balans grond-waterbuffer zorgt voor sterkere plant

Tholen - Frank de Bruijn van Tuincentrum De Bruijn uit ’t Goy combineert de winkel met een eigen kwekerij van zomerbloeiers. Hangpotten vormen daarin een belangrijk onderdeel en jaren lang maakte hij daarbij gebruik van een hangpot met reservoir. Echter, naar zijn idee was de verhouding grond - waterbuffer niet goed en voor verbetering vatbaar en hoewel hij dit aankaartte bij toeleveranciers en dergelijke geluiden ook uit andere hoeken in de markt kwamen, pakte niemand dit echt op.


Everard de Bruin van De Bruin Plantpot en Frank de Bruin van Tuincentrum De Bruin

Frank: “De oude hangpot die wij gebruikte had een inhoud van 5 liter grond en een waterbuffer van anderhalve liter. In de praktijk bleek dit niet de juiste verhouding. De consument heeft de neiging om de pot vol te gieten en daardoor gingen de planten dikwijls vroegtijdig kapot. Hij geeft dan de plant de schuld en komt niet nog een keer terug.”

Tot Everard de Bruin van De Bruin Plantpot dit oppakte. Alweer enige jaren terug zette hij zich samen met Frank aan het ontwerpen van de ideale hangpot, die een optimalere verhouding van grond en waterbuffer zou hebben en waarin bovendien de drainage zou zijn verbeterd, zodat zich een sterker wortelgestel kon ontwikkelen en de consument hem niet langer zou verzuipen.

“Bij het ontwerpen gingen we primair uit van de wensen van Frank”, vertelt Everard. “Hij heeft immers de ervaring en praktijkkennis en wist precies wat er anders moest. Gepaard aan onze ervaring met ontwerp en productie kwamen we betrekkelijk eenvoudig tot het creëren van deze nieuwe waterpot.”

Deze nieuwe pot heeft een inhoud van 6,5 liter grond en 1,6 liter water. Hij heeft een iets bredere onderkant waardoor hij stabieler staat en dus ook geschikt is als terraspot. Bovendien is hij voorzien van iets grotere gaten in de onderkant. Hierdoor is de hangpot niet alleen beter te hanteren bij het met de hand ophangen in de kas, maar is hij ook beter te automatiseren op de oppotmachine in de ontstapelaar. Tot slot is de pot voorzien van een dopje om het reservoir naar wens te openen en te sluiten.”

Frank: “Dit is inmiddels alweer zo’n vier jaar geleden en we gaan nu het vijfde jaar in. De planning is dat er het komende jaar weer ruim 15.000 de tuin zullen verlaten.”’

Voor meer informatie:
Tuincentrum de Bruijn
Beusichemseweg 56
3997 MK 't Goy
T: 030 - 60 11 365
E: info@tuincentrumdebruijn.nl
www.tuincentrumdebruijn.nl

De Bruin Plantpot
Plettenburglaan 10
4191 PG Geldermalsen
T: 0345 - 570 620
E: debruin@plantpot.nl
www.plantpot.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven