23 en 24 april 2020

Telers en robotspecialisten uitgenodigd voor tweedaags internationaal RoboCrops event

Robotica-specialisten van over de hele wereld verzamelen zich op 23 en 24 april in Nederland voor de eerste editie van RoboCrops. Het event is bedacht om de ontwikkelingen van robotica in de glastuinbouw te versnellen door middel van hackathons, presentaties en matchmaking. 

Het jaarlijks terugkerende event brengt bedrijven en universiteiten samen met telers en investeerders in het Westland en Delft. Professionals en studenten kunnen uitgedaagd worden in het  programma vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking, welke simultaan plaatsvinden in het World Horti Center Naaldwijk en RoboHouse/TU Delft.

Robotica in stroomversnelling                                                        Het doel van RoboCrops is om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te accelereren. RoboCrops richt zich daarbij op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen én de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderdelen in te delen zijn tijdens RoboCrops. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

Telers, tech-bedrijven en studenten                                              Voor telers is er op 23 april een programma in World Horti Center, waarbij ze een presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica voor glastuinbouw krijgen. Tech-bedrijven en universiteiten kunnen op 24 april laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Op beide dagen zullen studenten in RoboHouse in Delft actief zijn tijdens een hackathon, georganiseerd door TU Delft en de WUR. Tijdens die hackathon zullen zij hun expertise loslaten op challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Op 24 april pitchen zij hun hacks voor een vakjury in World Horti Center. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

Voor meer informatie                                                            RoboCrops
info@robocrops.tech

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.