Nieuwe meetapparatuur voor insectendruk op gewassen

Aris Vision Systems ontwikkelt samen met Botany een nieuwe manier om de insectendruk op gewassen in de kas geautomatiseerd te meten: met een camera worden eitjes, larven en insecten nauwkeurig herkend en geteld.

Het meten van de effectiviteit van gewasbescherming is een belangrijk aspect in de duurzame teelt. Door het terugdringen van chemische gewasbeschermingsmiddelen kan er meer schade optreden aan gewassen. Het plaaginsect vormt een grote bedreiging. Niet-chemische en biologische gewasbescherming moeten op korte termijn uitkomst bieden. 

Plaaginsecten tellen met het Aris Vision Systeem

Toekomstbestendig                                                                          De tuinbouw is continu op zoek naar dergelijke effectieve, toekomstbestendige oplossingen voor een weerbare teelt. Om plantuitval te verlagen en de plantkwaliteit te verhogen, worden verschillende natuurlijke en biologische manieren en middelen (en combinaties en doseringen van middelen) getest en vergeleken om een zo laag mogelijke insectendruk te verkrijgen.

Tellen met de camera                                                                        De hoogte van die insectendruk - het aantal plaaginsecten per vierkante meter gewas - werd altijd gemeten door het menselijk oog, via microscooptellingen. Nadeel van deze handmatige telling is dat de uitkomst hiervan sterk afhankelijk is van wie de telling doet. Bovendien zijn goede insectentellers lastig te vinden, dus was een meer gestandaardiseerd product in de branche gewenst, aldus de beide partijen. Tellen met de camera biedt uitkomst.

‘Deep learning’                                                                                    Bij het geautomatiseerd tellen van het plaaginsect past Aris ook ‘deep learning’, een vorm van kunstmatige intelligentie, toe. Daarin is Aris de leverancier van het intelligente ‘gereedschap’ en voegt Botany de deskundigheid toe door het trainen van deep learning-netwerken op de verschillende insecten. 

Voor meer informatie:
Aris BV Vision Systems
www.arisbv.nl
                                     info@arisbv.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.