Schoneveld Breeding

Ontwikkeling van de cyclaam over de jaren heen

In de jaren 70 ging Patty Schoneveld wekelijks met de vrachtwagen naar zijn klanten. De planten met de beste bloeirijkheid werden vaak het snelst verkocht. Patty begreep de behoeften van de markt en ging op voorhand de beste planten selecteren. Met deze gedachte in het achterhoofd begon de veredeling.

In 1992 resulteerde dit proces in de geboorte van de Super Serie met Super Serie Original! De Original is er nog steeds vanwege z’n grote hoeveelheid bloemen, soms wel meer dan 165 per plant.

Bloeirijkheid was in de jaren 70 nog een onderscheidende factor, anno 2019 is het slechts een basisvoorwaarde. Vanwege de hedendaagse marktbehoeften richt Schoneveld zich in de veredeling tegenwoordig ook op duurzame volhoudbaarheid.

More value by #superserie
Momenteel bestaat Super Serie uit 19 verschillende series. Deze series zijn er niet zomaar, want met elke serie speelt men naar eigen zeggen in op een of meerdere klantbehoeftes. Net zoals in de jaren 70 staat het ‘marktdenken’ nog altijd centraal.


Als gevolg van dit marktdenken kan men met 19 series voorzien in alle gangbare potmaten van 6 cm (2.5”) tot en met 17 cm (8”), is er keuze uit veel kleuren, zilverkleurig blad of groen blad en zijn er diverse bloemvormen.

Een recente ontwikkeling is dat men tegenwoordig vaker voor een inclusiviteitsstrategie kiest, waarbij gericht wordt samengewerkt met ketenpartners om de producten gericht af te zetten met als doel om een betere prijs te realiseren voor alle partijen.

Vintro
Dit seizoen is het Super Serie assortiment uitgebreid met Vintro. Met Vintro heeft de veredelaar een nieuwe grootbloemige wintercyclaam ontwikkeld die geschikt is voor bloei van december tot maart. In de klein- en middelgrootbloemigen heeft men met de series Mini Winter en Macro al langer een assortiment dat goed presteert onder koudere en donkere omstandigheden

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
www.schoneveld-breeding.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven