Telers in agrarische ontwikkelingsgebieden: kennis is key

De tuinbouwsector heeft de afgelopen eeuw in Nederland grote ontwikkelingen doorgemaakt. Door professionalisering en specialisatie is de productiviteit van de gewassen enorm toegenomen, verder verduurzaamd tot een van de veiligste ter wereld en dankzij een uitgebreid logistiek proces altijd snel en in voldoende hoeveelheden beschikbaar.

De zaadsector heeft hieraan bijgedragen door rassen te ontwikkelen die geschikt zijn voor moderne teeltmethoden. Dit is mogelijk gemaakt door het beschikbaar komen van nieuwe veredelingstechnieken, zoals bijvoorbeeld hybridisatie. 

In ontwikkelingslanden is te zien dat deze kennis en infrastructuur vaak ontbreekt. Bejo gaat hierom kennis, technologie en zaaizaad beschikbaar stellen. De aanpak hiervan blijkt echter niet makkelijk.

Andre Dekker van Area Business Manager Afrika: "Wij geloven dat succes vooral ligt bij het ondersteunen van projecten die aansluiten bij de lokale manier van werken door goed de hele keten te bekijken. Een teler heeft niet zo veel aan alleen zaad: deze moet weten hoe hij het zaad moet gebruiken, hoe hij het gewas moet telen en op de juiste manier moet oogsten." 

Meer over dit project is te lezen bij Bejo.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven