Terugblik 'Connecting Westlandse warmtecoöperaties'

"Een warmtecoöperatie oprichten resulteert in concrete verduurzaming"

Op 30 oktober vond het event 'Connecting Westlandse warmtecoöperaties' plaats. Tijdens deze middag hebben circa 20 bestuurders van de warmtecoöperaties met elkaar kennisgemaakt en ervaringen gedeeld. Wat komt er kijken bij het besturen van een warmtecoöperatie en wat zijn de overeenkomsten of verschillen? 

De quote “Alleen loop je harder, maar samen kom je verder”, geeft inzicht in de dynamiek die komt kijken bij het oprichten en besturen van een warmtecoöperatie. "Het vraagt geduld, lef, samenwerken en zorgt soms ook voor gedoe, maar resulteert uiteindelijk in concrete verduurzaming", aldus Energie Transitie Partners.

Een warmtecoöperatie is volgens de bestuurders te vergelijken met een Melisse vol water, diepgewortelde Yucca’s, de krachtige Surfsong en Sechuan button: simpelweg omdat je van te voren niet weet wat er gaat komen. Datzelfde geldt voor de toekomst. 
 
ETP denkt dat samen doorpakken de manier is om de verduurzaming stap voor stap te bereiken. Besproken is de ontwikkelingen en geleerde lessen met elkaar te delen en samen verder te komen.

Bron: Energie Transitie Partners


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven